НОВИНИ

Ивет Лалова за БНТ: Ще направя хубаво бягане, сигурна съм

Ивет Лалова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:41, 26.07.2021
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българската спринтьорка Ивет Лалова - Колио вече е в Олимпийското село, в добра форма, здрава и готова за своя първи старт на Игрите в Токио. Чаровната ни атлетка даде специално интервю за БНТ, в което не пропусна да поздрави сребърната медалистка Антоанета Костадинова.

За 37-годишната състезателка това е пета Олимпиада. Ивет Лалова ще представя страната ни на 200 метра. Първият ѝ старт ще бъде на 2 август.

„Днес разбрах, че третият е най-трудният ден откъм аклиматизация, но се справям много добре. Часовата разлика не е нещо ново за мен, много пъти съм бягала и тук в Азия, и в Япония. Познавам много добре организма си и знам какво ми трябва. Дори когато започнах сезона, когато спечелих квотата за 200 метра именно тук в Осака, през 2019 година, дойдох само един ден по-рано. Самите тестове не ме притесняват, дори се шегувахме, че сме на едно от най-сигурните места в света, на което всички се тестват“, сподели Ивет Лалова.

„На всеки ъгъл, особено около олимпийското село има много хора, с подаръци и плакати. Те ни поздравяват на всеки светофар. Мислех, че самите японски граждани не ни искат, но не е така. Те ни искат, въпреки че няма да има публика“, каза още спринтьорката ни.

„Все още не съм ходила на Олимпийския стадион, но със сигурност ще бъде по-различно без фенове. Видях на откриването, че бяха замаскирали трибуните“, добави Лалова.

Спринтьорката ни вече е направила своята първа тренировка в Токио, след пристигането си в олимпийската столица. Те разкри още, че е здрава и се чувства много добре.

„Когато стъпих тук се почувствах много щастлива. Постигнахме една цел след повече от 5 години да дойда на своята пета Олимпиадата. Сега, когато сме тук, виждаме, че нещата са много по-различни – с отлична организация.“

„Смятам, че сега съм подготвена и ще направя едно хубаво бягане. Сигурна съм“, уточни още Ивет Лалова.

Атлетиката ни отново поздрави сребърната медалистка от Токио Антоанета Костадинова, която спечели отличието на 10 метра пистолет: „Всеки български успех тук се изживява като личен, а ние тук сме отбор. Вярвам, че целият отбор е много щастлив от медала, спечелен от Тони.“

Автор: Илия Илиев – специален пратеник на БНТ в Токио

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Криза в Тунис: Президентът уволни премиера, суспендира парламента
Криза в Тунис: Президентът уволни премиера, суспендира парламента
Тежка катастрофа между камион и лек автомобил край Симитли
Тежка катастрофа между камион и лек автомобил край Симитли