НОВИНИ

Тир отнесе патрулка на магистрала "Тракия", мъж пострада тежко

Инцидентът стана на 67-ия километър в посока Пловдив

Снимка: Снимката е илюстративна
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 20.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
У нас
Слушай новината

Турски тир помете с висока скорост на магистрала "Тракия" полицейски автомобил. Тежко пострадал е мъж, който е разговарял с двама униформени. Полицаите са с леки травми. Инцидентът е станал, докато полицаите са обезопасявали място на самокатастрофирал автомобил.

Служители на "Пътна полиция" получават сигнал за самокатастрофирал автомобил на 67-ми км на АМ "Тракия". При пристигането им на място установяват, че в него пътува младо семейство от Пазарджик с 2-годишно дете. След като екип на Спешна помощ откарва тримата за преглед в болнично заведение, двамата полицаи започват да поставят конуси около автомобила, за да запазят мястото за оглед. До тях спира друг лек автомобил с близък на пострадалото семейство, за да попита в какво състояние са откарани неговите познати. Секунди след това ги връхлита тежкотоварният автомобил, чийто шофьор е от пловдивското село Белащица.

"Докато автопатрулът запазва местопроизшествието, докато се изясни какви са травмите и нараняванията и дали ще се извърши оглед на местопроизшествието към тях с висока скорост приближава товарен автомобил, тир с българска регистрация, който буквално помита лекия автомобил, собственост на областна полиция на МВР Пазарджик и само фактът, че служителите са били извън него не е довело до много по-тежки последици за тях. За съжаление те не са успели да издърпат достатъчно добре мъж, който е бил по същото време при тях и е разговарял. Това е бил близък на пострадалото семейство", каза Мирослав Стоянов - говорител на ОДМВР Пазарджик.

Полицаите са без опасност за живота. Със сериозни наранявания е третият участник в инцидента. Все още не е ясна причината поради, която тирът буквално е връхлетелия върху патрулката и спрелия до нея автомобил.

Предполага се, че несъобразена скорост и отклоняване на вниманието му са довели до инцидента. Шофьорът е тестван за алкохол и наркотици. Пробите му са отрицателни.

Автор: Ангел Узунов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Анкарагюджю Емре Белезоглу отговори на обвиненията по свой адрес от бития рефер Халил Умут Мелер
Треньорът на Анкарагюджю Емре Белезоглу отговори на обвиненията по свой адрес от бития рефер Халил Умут Мелер
Карло Анчелоти: Няма да бързаме с трансферите
Карло Анчелоти: Няма да бързаме с трансферите