НОВИНИ

Слънчево време, на места с трайни мъгли

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:54, 20.12.2023
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

След максималните температури вчера до 18°-19°, днес се очакват стойности между 9° и 11°, в местата с по-трайни мъгла – дори и по-ниски, в София - около 7°. В много райони от страната следобед ще бъде слънчево, със слаб, в Източна България - умерен вятър от юг-югозапад.

През нощта облачността ще е променлива, а температурите утре ще останат без съществена промяна – минималните между минус 3° и 2°, в София - около 0°, на морския бряг - от 3° до 5°, а максималните - между 7° и 12°, в София - около 5°. Облачността ще е променлива, а вятърът - умерен, в Дунавската равнина - временно силен, вече от северозапад.

И по Черноморието вятърът ще се ориентира от северозапад, в северните райони ще е временно силен, но вълнението на морето ще остане слабо. Облачността ще е променлива, а максималните температури - от около 8° до 10°.

Ветровито ще бъде и в планините със силен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, но и там валежи не се очакват. Температурите ще се понижат с няколко градуса и максималните по високите върхове ще останат под нулата.

На Балканите, под влияние на средиземноморски циклон с повече валежи ще бъде и утре в южните части от полуострова, в останалите райони ще има променлива облачност. От северозапад ще продължи да нахлува по-студен въздух и там ще застудява.

У нас, в петък, първият ден от астрономическата зима, температурите още малко ще се понижат. Ще бъде ветровито, на места с превалявания от дъжд, по-късно след обяд и вечерта в Предбалкана и високите котловинни полета – от дъжд и сняг. В събота ще остане ветровито, на места с превалявания, но в празничните неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове, а температурите ще се повишават.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Валтер Мадзари се извини на феновете след 0:4 от Фрозиноне
Валтер Мадзари се извини на феновете след 0:4 от Фрозиноне
Нуно Санто заменя Стив Купър начело на Нотингам Форест
Нуно Санто заменя Стив Купър начело на Нотингам Форест