НОВИНИ

На Игнажден коледарчета поздравиха министрите в началото на заседанието

bnt avatar logo
от БНТ
10:00, 20.12.2023
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Днешното заседание на Министерския съвет беше открито от малки коледари, които изпяха пред министрите народната песен "Стани ми, стани, нине..." и им пожелаха здраве.

"Днес е Игнажден - народът вярва, че какъвто човек влезе в дома ти на този ден, такава ще бъде и следващата година. Оптимист съм, защото при нас влязоха младите художници от 2-ра АЕГ, 49-о ОУ и коледарчетата от с. Лозен. Вярвам, че техният талант ще блести и в бъдеще благодарение на програмата "Заедно в изкуствата и спорта", каза премиерът Николай Денков след изпълнението на децата.

Той обясни, че в програмата участват над 60 000 деца от цялата страна - толкова са и причините за оптимизма на премиера за следващата година.

"Оптимизмът ми не се основава само на народните поверия, а и на трезвите изследвания на социолозите. За пръв път от много години две трети от хората се чувстват щастливи, а повече от половината вярват, че новата година ще бъде по-добра за тях", каза Николай Денков.

снимки: БТА

Промените в Конституцията, бюджетът и добрите политики за Шенген - дават увереност на правителството, че усилията им водят към успех, посочи още премиерът.

"Идва Рождество - нека го посрещнем доволни от усилията, които ни обединяват и смирени пред различията - с вяра, че успехите идват, когато посрещаме предизвикателствата заедно".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски гостува на Динамо Букурещ в мач реванш от 1/8-финалите на турнира за Купата на претендентите
Левски гостува на Динамо Букурещ в мач реванш от 1/8-финалите на турнира за Купата на претендентите
Виртус Болоня записа 11-и успех и се изкачи до второто място в Евролигата
Виртус Болоня записа 11-и успех и се изкачи до второто място в Евролигата