НОВИНИ

Блъснаха дете на пешеходна пътека в Благоевград, още два инцидента станаха тази сутрин в региона (СНИМКИ)

bnt avatar logo
от БНТ
09:37, 20.12.2023 (обновена)
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Три инцидента станаха тази сутрин в Благоевградско.

Дете е било ударено докато пресича на пешеходна пътека на централния бул. "Св. Св. Кирил и Методий". Според очевидци, причина за инцидента най-вероятно е натоварения трафик и липсата на видимост за шофьорите заради гъстата мъгла.

Пострадалото момиче е на 14-годишна възраст, закарано е в болница с травми в областта на гърба и единия крак, уточниха от полицията в Благоевград. На шофьора са направени тестове за алкохол и наркотици, които са отрицателни.

"Бях на работа и чух, че всички започнаха да излизат, наоколо паника. Видях, че момичето седи на земята и отидох да и отнеса вода. На ръката имаше кръв, на коленете беше изцапана и каза, че я боли гърба. Шофьорът беше адекватен и каза, че не е могъл да спре и е станало без да иска", разказа Никол Христова - свидетел на инцидента.

"Докараха детето с екип на ЦСМП. Консултирано е с хирург. Направиха се скенери на глава, гръден кош, корем. Няма данни за увреждания, както фрактури, така и наранявания на меките тъкани, коремни органи. Преди малко детето си тръгна с препоръка - евентуално консултация с психолог и към личния лекар", обясни д-р Александър Костов - началник на Спешно отделение в МБАЛ-Благоевград.

При друго произшествие малко след 8:00 часа лек автомобил и микробус се удариха на АМ “Струма”. Заради катастрофата за кратко беше затворена магистралата в посока София. Малко по-късно движението беше възстановено.

Минути след това тежкотоварен камион самокатастрофира в Кресненското дефиле. Камионът е извън пътното платно и не пречи на движението.

Подробности вижте в прякото включване на Али Мисанков

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виртус Болоня записа 11-и успех и се изкачи до второто място в Евролигата
Виртус Болоня записа 11-и успех и се изкачи до второто място в Евролигата
Светлина и музика: 22 арт инсталации в ботаническата градина на Чикаго (Снимки)
Светлина и музика: 22 арт инсталации в ботаническата градина на Чикаго (Снимки)