НОВИНИ

Тити Папазов: Наско Сираков и Станимир Стоилов трябва да са на пиедестал в ПФК Левски

тити папазов наско сираков станимир стоилов пиедестал пфк левски
bnt avatar logo
от БНТ
15:22, 14.03.2023
Чете се за: 04:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Наско Сираков и Станимир Стоилов трябва да са на пиедестал в ПФК Левски, а всички останали да работят под тях като пчелички. Това каза в емоционално интервю за БНТ Константин Папазов.

"Левски е на Наско Сираков и на Мъри Стоилов. Всички останали са производни, много по-ниско ниво. Има две фигури, които са го правели веднъж, историята им дава шанс да го направят втори път, всички следващи след тях са далече от тях. Ако те се качат на пиедестала двамата заедно, другите само мога да им помагат като пчелички. Те са си извоювали. Всички, които са около тях и създават проблеми, трябва да бъдат донякъде. Моето бъдеще е, те двамата горе заедно, прегърнати, неразделни, както са били от деня, в който Наско застана до Мъри", обясни Папазов пред БНТ.

Той коментира напрегнатата ситуация в "синия" клуб и разнобоя между Наско Сираков и Иво Ивков, както и всички актуални процеси в Левски.

"Грехота е това, което се случва в момента. Трябва да има хора с достойнство, като излъжеш, си заминаваш. Когато се говорят и се хвърлят в пространството лъжи, те водят след себе си последствия. Смятам, че тези неща първо не трябваше да излязат, ако ние сме един европейски клуб. Човешка грешка, може и неумишлено. В случая аз защитавам цифрите. Сумата, която трябва да влезе в клуба не е тази, която се договаря", коментира още Папазов.

"Никога сумата не може да бъде докарана до 6 милиона, когато Наско Сираков каза - не са 6 милиона, той не лъже, вероятно Иво когато е казал, той е гледал от гледна точка каква е офертата, колко ще влизат в касата не е казал. Първо един клуб трябва да обявява офертите, когато са реални", смята Константин Папазов.

"Големият фактор е Станимир Стоилов, който премести Левски от едно ниво на друго ниво", каза още Папазов.

"Аз имам прекрасни отношения с Ивков, той за себе си е решил, че си тръгва. Иво е достоен човек и аз съм убеден, че той сам ще си тръгне. Той усеща, че може би липсва доверие, той има силата да излезе и да направи една достойна пресконференция и да си тръгне. Иво ако си тръгне, ще си тръгне с високо вдигната глава", коментира Папазов.

"Сираков показа търпение, с търпение успя да докара до тук Левски. 10 стотинки заедно със Сираков не сме взели от Левски. Той не говори, той с мълчание печели", смята Папазов.

"Рано или късно истината ще излезе наяве, и съм убеден, че ще бъдем пак заедно, но сега хората трябва да имат общо послание от тях двамата. Това е моето мнение, двамата много високо, където им е мястото, а другите пчелички, да си знаят работата", завърши Константин Папазов.

Вижте цялото интервю във видеото!

Автор: Илиян Енев

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МОН предлага документи за четвърто класиране в гимназиите да се подават на 7 и 8 август
МОН предлага документи за четвърто класиране в гимназиите да се подават на 7 и 8 август
Експерт по изкуствен интелект пред БНТ: В САЩ студенти вземат изпити с ChatGPT
Експерт по изкуствен интелект пред БНТ: В САЩ студенти вземат изпити с ChatGPT