НОВИНИ

Тодор Неделев претъпя успешно тежка операция след катастрофата в Грузия, причините за инцидента се изясняват

bnt avatar logo
от БНТ
12:02, 11.06.2022
Чете се за: 02:20 мин.
По света
Слушай новината

Българският национал Тодор Неделев е получил тежка черепно-мозъчна травма след катастрофата с автобусите на националния отбор по футбол в Тбилиси, Грузия. Веднага след инцидента футболистът е опериран успешно в болница в Тбилиси и се очаква скоро да бъде изведен от упойка, заяви докторът на националния отбор Бисер Бочев.

Христо Запрянов за инцидента с Неделев: Малко забавяне можеше да коства много

Решаваща за бързото извеждане на Тодор Неделев от катастрофиралия автобус и транспортирането му до болницата се е оказала и задружната реакция на останалите членове от отбора, заяви пред БНТ заместник-изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов.

Подробности вижте в прякото включване на Стефан Георгиев.

"Всички футболисти оказаха задружност и съдействие да го транспортират и изнесат. Благодаря на целия отбор и на доктор Бочев за всичко, което направиха - за бързата реакция да спасят момчето. Защото се оказа, че малко забавяне можеше да коства много за него. Семейството му е известено и са дали съгласие за операцията, защото всяка интервенция при черепно-мозъчна травма, е рискована. Към момента уверенията на доктора са, че след 3 - 4 месеца Неделев ще може да играе футбол", заяви пред БНТ Христо Запрянов на БФС.

Причината за тежкия инцидент тепърва се изяснява. Катастрофата се е случила в тунел. По всяка вероятност причината е друго пътно-транспортно произшествие, което е накарало шофьорът на първия автобус с националите ни да набие рязко спирачки и втория се е блъснал в него. Неделев е бил на задните седалки на първия автобус.

Никой друг от отбора не е пострадал. Този следобед националите ни ще проведат тренировка. По протокол мачът утре можеше да бъде отменен, но към момента това не се очаква. БНТ ще излъчи на живо срещата утре от 19.00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Бербатов и екипът му също пожелаха бързо възстановяване на Тодор Неделев
Димитър Бербатов и екипът му също пожелаха бързо възстановяване на Тодор Неделев
Женският национален отбор по волейбол заминава днес за Филипините
Женският национален отбор по волейбол заминава днес за Филипините