НОВИНИ

Томас Тухел: Постигнахме нещо специално

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:21, 18.03.2021
Чете се за: 00:44 мин.
Футбол
томас тухел постигнахме нещо специално

Германският наставник на Челси заяви, че неговият отбор не се страхува от нито един от евентуалните съперници на четвъртфиналите в Шампионска лига.

Лондончани достигнаха за първи път от 2014 година до тази фаза, след като надиграха с общ резултат 3:0 състава на Атлетико Мадрид.

Самият Тухел очаквано остана доволен от показаното от неговия отбор в реванша на "Стамфорд Бридж", спечелен от английския тим с 2:0

"Заслужен успех. Атлетико е труден за побеждаване отбор и този резултат ни дава самочувствие, че сме постигнали нещо специално. Сигурен съм, че никой не иска да му се паднем на жребия за четвъртфиналите. Не се страхуваме от никого.

Супер доволен съм от момчетата. Липсваха ни четирима ключови играчи, но тези, които влязоха, се представиха на топниво. Има още какво да подобряваме при контраатаките, трябва да бъдем по-офанзивни, да използваме скоростта и да търсим свободни пространства. Трябва да бъдем и по-прецизни в завършващата фаза", сподели бившият наставник на ПСЖ и Борусия Дортмунд.

Треньорът отправи похвали и към автора на първото попадение Хаким Зиеш, който определено изпитва трудности през този сезон с адаптацията си в Лондон.

"Трудно му е да се адаптира към нашия стил, трябва му още време. Той има опит в Шампионска лига, игра полуфинал с Аякс. Много съм доволен от неговото представяне в този мач", каза още Тухел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Испания е на път да легализира евтаназията
Испания е на път да легализира евтаназията
Григор Димитров срещу сензацията Музети в петък сутринта
Григор Димитров срещу сензацията Музети в петък сутринта