НОВИНИ

Тончо Токмакчиев: След "Парк де Пренс" Дидие Дешан стана световен шампион, а неговите български набори шампиони на маса

"18 години са много време, трябва да има някакво проветряване", коментира Симеонов

 Първан Симеонов и Тончо Токмакчиев
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 17.11.2023
8056
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Социологът Първан Симеонов и актьорът Тончо Токмакчиев коментираха в предаването "Денят започва" по БНТ коментираха ситуацията в българския футбол, както и протестите на феновете от агитките, които превърнаха улиците на София в бойно поле.

"Ако това нещо се беше случило на стадиона, то пак щеше да бъде агресивно. Не съм фен на демонизацията и на целия този линч. Вероятно погледната отблизо нещата в управлението на БФС не са такива, каквито ги виждаме ние", коемнтира Симеонов.

Според него, ако "трикольорите" се бяха представили по-добре в последните си квалификационни срещи, нямаше да се стигне до подобен вид протести.

"Вероятно, ако националният ни отбор не беше допуснал голове в добавеното време в последните няколко мача, вероятно сега щяхме да говорим за различни неща. Все пак 18 години са много време. Трябва да има някакво проветряване", каза още той.

Изявеният привърженик на ЦСКА - Тончо Токмакчиев направи сравнение с поколенията на Франция и България по време и след легендарния мач между двете национални гарнитури на "Парк де Пренс" преди точно 30 години.

"От сутринта слушам темата с протестите. Как можахме отпреди 30 години от "Парк де Пренс", при положение, че този човек, който беше герой на моето поколение и тези хора. Сега нашите деца ги ненавиждат. Явно през тези 30 години нещо се е случило и ние сме го изтървали. Защото селекционерът на Франция Дидие Дешан е шампион и вицешампион като треньор. Една част от нашето поколение са световни и вицесветовни шампиони по кючеци и по седене на маси", каза Токмакчиев.

Вижте целия разговор във видеото.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Провал на гласуването на вота на недоверие в Народното събрание
Провал на гласуването на вота на недоверие в Народното събрание
От ПП-ДБ искат оставката на вътрешния министър след погрома на протеста срещу БФС
От ПП-ДБ искат оставката на вътрешния министър след погрома на протеста срещу БФС