НОВИНИ

Топло за сезона време и в близките дни

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 27.12.2022
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще са между минус 1° и 4°, в София - около 2°, а максималните - между 10° и 15°, в София - около 10°.

Сутринта на отделни места по поречието на Дунав и в затворените котловини видимостта ще бъде намалена. Преди обяд ще бъде предимно слънчево и почти тихо. След обяд облачността ще е променлива, често значителна. Почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен до силен и с него привечер ще прониква по-студен въздух.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - често значителна. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11 - 13°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

В планините облачността ще е променлива, но ще е почти без валежи. Ще бъде ветровито с умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

В сряда вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен. Облачността над страната ще е променлива, но без съществени валежи. Минималните температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 7° и 12°. През следващите дни до края на тази година отново в часовете преди обяд на места в равнините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, а след обяд ще е предимно слънчево.

В планинските райони ще бъде слънчево. Минималните температури ще бъдат 0° и 5°, а максималните - между 8° и 13°, по-ниски по бреговете на Дунав, където мъглата ще е трайна.

Новогодишната нощ ще бъде с разкъсана облачност и слаб до умерен северозападен вятър. Към полунощ температурите в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°.

В началото на Новата година ще е топло и предимно слънчево, а на места в равнините преди обяд мъгливо. Вятърът отново ще се ориентира от югозапад и с него ще се пренася топъл въздух.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Извънредното положение в Пирот остава в сила, затворена е магистралата към България
Извънредното положение в Пирот остава в сила, затворена е магистралата към България
Ливърпул се справи с Астън Вила като гост, 18-годишен испанец с дебютен гол за "мърсисайдци"
Ливърпул се справи с Астън Вила като гост, 18-годишен испанец с дебютен гол за "мърсисайдци"