НОВИНИ

Топло за сезона време с температури до около 20 градуса

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:05, 18.11.2022
Чете се за: 02:02 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове видимостта в повечето райони ще се подобри. С умерен, на места временно силен югозападен вятър, ще прониква по-топъл въздух и максималните температури днес ще са между 15° и 20°, по бреговете на Дунав - около 13 - 14°. Облачността ще е променлива, с превалявания от дъжд във вечерните часове, главно в Западна България.

През нощта ще бъде ветровито, а дъжд ще превалява в Западна и Северна България. Минималните температури утре ще бъдат между 8° и 13°, по Черноморието - от 13° до 15°, а максималните - между 13° и 20°. Ще духа умерен, в Източна България и на север от планините - временно силен югозападен вятър. След временно намаление на облачността, в края на деня отново ще завали.

Ветровито и по-често облачно ще бъде по Черноморието, с превалявания от дъжд главно по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще се усилва и ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще бъде облачно, на отделни места ще превали дъжд, по най- високите части - сняг. Ще бъде много ветровито, със силен, по билата - временно бурен югозападен вятър.

Застудяването в Централна и Източна Европа ще продължи и в много райони там ще вали и дъжд, и сняг. Проливни валежи от дъжд, придружени на места от гръмотевици, ще има на Апенините и в западната половина на Балканите.

И у нас, през следващите дни ще има валежи, в равнинната част от страната - от дъжд, по-значителни в понеделник и в сряда. Температурите ще се понижават, но ще остане по-топло от обичайното за края на ноември.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БФ Джудо награди Марк Христов и Георги Граматиков
БФ Джудо награди Марк Христов и Георги Граматиков
Украински военни получиха достъп до мястото на взрива в Полша (СНИМКИ+ВИДЕО)
Украински военни получиха достъп до мястото на взрива в Полша (СНИМКИ+ВИДЕО)