НОВИНИ

Тошко Йорданов: Ще направим това, което трябва да направим

Николай Минков
от Николай Минков
09:30, 23.04.2021
Чете се за: 02:42 мин.
У нас
Слушай новината

Когато дойде мандатът при нас, тогава ще разберете какво ще направим. Това каза в кулоарите на Народното събрание Тошко Йорданов от "Има такъв народ", след като ГЕРБ обявиха, че връщат на президента проучвателния мандат за съставяне на правителство.

Йорданов посочи, че все още няма връчен мандат.

"Ще направим това, което трябва да направим в момента, в който ни дадат мандата”, каза депутатът и посочи, че не говорят напред.

Ето как отговориха останалите партии на въпрос дали ще подкрепят "Има такъв народ", ако президента им предложи мандат:

"Ако предложат кабинет, но преди това ни поканят на разговори, официални, пред вас, за да видим каква работа ще върши този кабинет, да си поставим нашите 4 приоритета, за които съм ви говорила, и те са приети, тогава. Иначе така на сляпо не можем да подкрепим кабинет. Не знаем с каква програма тръгва и с какви закони. Техен ред и тяхна отговорност в случая и най-голямата. Да опитат да направят кабинет. Държавата се нуждае от стабилност. Нека да изчакаме няколко дни. Ще видим какво ще реши Слави", заяви Корнелия Нинова - председател на ПГ на БСП за България.

"Няма промяна в позицията. Ще подкрепим кабинет на "Има такъв народ", заяви Николай Хаджигенов - зам.-председател на ПГ на "Изправи се! Мутри вън!".
-БНТ: А някакви преговори, водили ли сте досега?
- Преговори не. Неофициални разговори единствено. Естествено, че ще говорим. Не бихме могли да подкрепим всичко на всяка цена, така че ще говорим, но нека да стигне дотам".

"Нека да бъде връчен мандата. Научил съм се в политиката да се изчаква всяко едно събитие, но нашето отношение е положително към тази партия, тъй като те са част от протестния вот", заяви Мартин Димитров от ПГ на "Демократична България".

"По тази тема само председателят на партията ще се изказва, затова не мога да взема отношение. Никой не ни е търсел за диалог.
-БНТ: А ще ги подкрепите ли? - Това вече го обявихме", каза Йордан Цонев - зам.-председател на ПГ на ДПС.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова реалност: Призрачна вечерна тишина на Милано (Снимки)
Нова реалност: Призрачна вечерна тишина на Милано (Снимки)
Часове преди старта: Четирима астронавти потеглят към МКС
Часове преди старта: Четирима астронавти потеглят към МКС