Д-р Филипова: Ваксините са налични, остава да си изберете пункт

от БНТ
07:52, 23.04.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Още
Слушай новината

От 30 април до 10 май ще бъдат отворени зелени коридори за ваксинация. Единственото, което хората трябва да направят, за да не стане лутане и да не си изхабят нервите по време на празниците, е да проверят кои пунктове ще работят и с какво работно време. Това заяви в "Денят започва" д-р Радосвета Филипова, секретар на Националния ваксинационен щаб.

"Имайте предвид, че все пак празниците са дълъг период. Хората вече са изморени и няма да работят всички обявени в заповедта на министъра пунктове. Това ще стане на регионално ниво. Всяка Регионална здравна инспекция докрая на понеделник, на работния ден, ще ги обяви. Ние също ще ги обявим на нашата страница, но това касае пунктовете, които ще работят и работното им време. Особено в по-малките населени места едва ли ще работят през всичките дни и през целия работен ден", уточни д-р Филипова.

На този етап ваксините са налични, пунктовете са налични, готовността на Министерство на здравеопазването е налице, остава само хората да си изберат пункт, а не да се лутат, допълни д-р Филипова.

"На този етап няма как да има избор на ваксина навсякъде. Имунизацията ще се провежда с ваксината на "Пфайзер". Естествено продължава да има желаещи за "Астра Зенека". Има избор и за тази ваксина, но на този етап ваксината е "Пфайзер", каза още д-р Филипова.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте повече теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Адв. Марковски: За щяло и нещяло си раздаваме личните данни, а трябва да сме много предпазливи
Адв. Марковски: За щяло и нещяло си раздаваме личните данни, а трябва да сме много предпазливи
Сериен вандализъм в столични училища
Сериен вандализъм в столични училища