НОВИНИ

Пускат движението по ремонтирания 10 км участък от АМ "Тракия"

bnt avatar logo
от БНТ
06:22, 23.04.2021 (обновена)
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

След близо два месеца ремонт на проблемния участък от АМ Тракия днес от агенция "Пътна инфраструктура" обещаха, че ще бъде пуснат за движение.

Движението по ремонтирания 10-километров участък от АМ "Тракия" все още не е пуснато, но се очаква това да се случи днес.

Вече напълно са обновени близо 17 километра от автомагистрала „Тракия". Отсечката е правена преди 14 години и беше цялата на вълни с образували се коловози. Положени са три асфалтови пласта и така е възстановена носимоспособност на пътното тяло.

Отсечката е с подобрено отводняване, нови мантинели, маркировка и знаци. Продължава ремонтът на следващите над 23 км от АМ „Тракия" до пътен възел „Стара Загора".

"Очакванията за приключване на участъкът от 23 км са до началото на летния сезон да бъде цялостно възстановено движението по 52 километровия участък, като пак подчертавам единственото, което влияе негативно върху организацията на строителните дейности, са дъждовете", коментира Даниел Иваничков от Агенция "Пътна инфраструктура".

За ремонта на аутобана до Стара Загора ще бъдат затворени за движение и двете платна. Трафикът ще преминава по обходен маршрут през Подбалканския път София - Бургас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подобряват ли се условията на труд в шивашките предприятия?
Подобряват ли се условията на труд в шивашките предприятия?
Лекари зоват Навални да прекрати гладната стачка
Лекари зоват Навални да прекрати гладната стачка