НОВИНИ

Тоти доволен от Моуриньо, португалецът ще подмлади отбора си за ЦСКА

bnt avatar logo
от БНТ
07:11, 15.09.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

След 5 поредни победи от началото на новия сезон Жозе Моуриньо заслужи похвали по свой адрес от страна на легендата на Рома Франческо Тоти.

Италианецът изрази радостта си пред италианския всекидневник “La Gazzetta dello Sport”, че Моуриньо е мениджър на Рома.

“Моуриньо е адаптивен треньор, печелил е много и е отличен мотиватор. Има страхотен характер и е харизматичен. Изненада ме, че се приспособи към работата мигновено. Той застава пред всички и ги защитава като гръмоотвод. Това качество е необходимо в град като Рим”, сподели бившият футболист на тима.

Тоти, който сложи край на футболната си кариера през 2017 г., след като изигра 785 мача с Рома, коментира сезона на тима досега.

„Рома и Наполи могат да се представят много по-добре от миналия сезон. Няма отбори, които да доминират в шампионата, всички големи четири или пет тима могат да кажат думата си през сезона.

Франческо Тоти похвали и капитана на „римските вълци“ Лоренцо Пелегрини.

„Вярвам му. Клъбът разбира уменията на това момче. Той притежава всички умения, за да бъде лидер на отбора“, каза още Тоти.

Наставникът на клуба подготвя промени в предстоящия мач на тима срещу ЦСКА в Лигата на конференциите. Според италианския всекидневник “Il Tempo” португалският треньор ще подмлади стартовия състав на тима. Футболисти, които още не са имали шанс да заблестят, ще получат възможност срещу българския отбор.

Двубоят на “Олимпико” е в четвъртък, 16 септември, от 22.00 часа.

Междувременно стана ясно, че съдийска бригада от Швеция ще ръководи първия мач на ЦСКА в първото издание на груповата фаза на Лигата на конференциите. От УЕФА определиха главен арбитър на двубоя да бъде 32-годишният Глен Ниберг.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учебната година започва - как да пазим децата на пътя
Учебната година започва - как да пазим децата на пътя
Етнофестивал ще се проведе за втора година в София
Етнофестивал ще се проведе за втора година в София