НОВИНИ

Тотнъм и Брайтън преодоляха третия кръг на турнира за Купата на лигата

Снимка: БГНЕС АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:43, 19.09.2024
Чете се за: 02:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Бренън Джонсън отбеляза победния гол за Тотнъм във втората минута на добавеното време при гостуването на втородивизинионния Ковънтри в третия кръг от турнира за Купата на лигата в Англия. Футболистите на Тотнъм реализираха две късни попадения за успеха с 2:1 над домакините и се класираха за осминафиналите в надпреварата.

Ковънтри водеше с 1:0 до 88-ата минута, когато Джед Спенс вкара изравнителния гол за 1:1 след центриране на Деян Кулушевски.

Джонсън, който се появи в игра само 17 минути след началото на мача на мястото на контузилия се Уилсън Одоберт, стреля покрай вратаря на Ковънтри Бен Уилсън четири минути след изравнителното попадение, за да подпечата страхотния обрат на лондончани.

Преди това Брандън Томас-Асанте даде преднина на домакините в 63-ата минута.

"Шпорите" имаха предимство във владението на топката, но не отправиха нито един точен удар към вратата на противника през първото полувреме.

Бен Дейвис спаси сигурен гол на Хаджи Амир Райт през второто полувреме след очевидна погрешна преценка на Фрейзър Форстър, който се втурна да изчисти топката и остави вратата си напълно открита.

Резултатът е голямо облекчение за мениджъра на Тотнъм Ангелос Постекоглу, който попадна в заглавията на медиите преди мача с твърдението, че винаги печели трофей през втория си сезон в даден клуб, а и избра доста променен състав за срещата.

В друг двубой от третия кръг на турнира за Купата на лигата Брайтън се наложи с 3:2 при домакинството си на Уулвърхямптън.

Домакините поведоха с 2:0 с попадения на Карлос Балеба в 14-ата и на Симон Адингра в 31-ата минута. Госало Гедеш намали на 1:2 с гол за Уулвърхямптън в 44-ата минута, а в 85-ата минута Ферди Кадъоглу се разписа за 3:1 в полза на Брайтън. Вторият гол за гостите бе дело на Томас Дойл в първата минута на добавеното време на срещата.

Останалите мачове от третия кръг в надпреварата ще се играят през следващата седмица, а носителят на трофея Ливърпул ще посрещне Уест Хям на 25 септември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Зверев приема тенис турнира "Лейвър къп" като сериозно състезание
Александър Зверев приема тенис турнира "Лейвър къп" като сериозно състезание
В парламента: Споровете за шефа на Антикорупционната комисия започнаха още преди заседанието
В парламента: Споровете за шефа на Антикорупционната комисия започнаха още преди заседанието