НОВИНИ

Треньорът на Аякс: Чудесно гостуване, надявам се и в реванша да стане добър мач

треньорът аякс чудесно гостуване надявам реванша стане добър мач
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:35, 25.08.2023
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Аякс постигна убедителна победа с 4:1 при гостуването си на Лудогорец (Разград) в първия мач от плейофите и практически си гарантира участие в групите на Лига Европа.

Старши треньорът на гостите Морис Стейн похвали ефективността на своя отбор, но не пропусна да каже доста хубави думи и за българите.

"Да, наистина чудесно гостуване. Просто от началото на двубоя ни знаехме, че Лудогорец е добър отбор. Ние ги видяхме как играят срещу Астана. Начинът, по който играят, изглежда малко като нидерландската школа 4-3-3. Да, това пък бяха нашите първи мачове в турнира и имахме доста шансове. Днес вкарахме първите три положения, които създадохме. Така погледнато, сме много щастливи", каза Стейн.

Помолен да оцени разградчани, специалистът обясни: "Мисля, че Лудогорец имат много бързи и добри нападатели. Пресират високо. Имахме възможност да отнемем високо топката при първото попадение и се радвам, защото това е нещо, което бяхме говорили с играчите".

За Мохамед Кудус, който днес вкара три гола, но името му се върти в пространството като потенциален изходящ трансфер, той обясни: "Да, той е един от най-добрите ни играчи – вкарва попадения, дава асистенции и може да играе на много различни позиции. Страхотен характер е. Ще бъде голяма загуба за нас и за съжаление смятам, че той ще напусне клуба ни. Не е сделка, която вече е факт, но е близо. Страхотно е, че такива играчи идват в Аякс, развиват се и си тръгват. Може би днес в България той изигра последния си мач за Аякс".

"За реванша? Искаме да изиграем добър мач, както направихме днес. Ние уважаваме Лудогорец, защото играхме срещу отбор, който е 12-кратен шампион за 12 поредни години. Много пъти са били в Шампионската лига. Добър състав са и ние ги оценяваме като такива. Но когато играем срещу тях и на реванша, се надяваме пак да стане добър мач", завърши треньорът на нидерландския тим.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Васил Божков: Днес се прибирам в България
Васил Божков: Днес се прибирам в България
Марияна Памукова: Радвам се, че Боряна Калейн по толкова категоричен начин извоюва квота за България за Париж 2024
Марияна Памукова: Радвам се, че Боряна Калейн по толкова категоричен начин извоюва квота за България за Париж 2024