НОВИНИ

Треньорът на ФКСБ: Готови сме и ще дадем всичко, ЦСКА 1948 е добър състав

треньорът фксб готови сме дадем всичко цска 1948 добър състав
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
19:32, 25.07.2023
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на ФКСБ Елиас Хараламбус се надява на победа в първия двубой срещу ЦСКА 1948 във втория квалификационен кръг от турнира Лига на конференциите.

"Това е дебютен двубой в евротурнирите, до момента имахме два мача във вътрешното първенство и започнахме добре. Утре срещата ще бъде различна. Тогава ще изиграем първата част от сблъсъка. Ще срещнем доста добър състав, но сме готови. Анализирахме ги, запознати сме с тях. Трябва да си свършим работата. Ще дадем всичко и се надявам да бъдем победители. Гледахме мачовете им. Те са доста добре организиран и подреден отбор, но аз вярвам в моите футболисти. Те са в добър психологически момент след двата успеха във вътрешния шампионат. Най-важно е ние какво ще направим в този мач. Винаги равенството е опция, но когато е цел. В нашия случай искаме да спечелим. Ще дадем всичко от себе си и ще видим какво ще се получи", заяви кипърският треньор Хараламбус на пресконференция.

Той няма да може да разчита на хърватския халф Дамян Джокович, който е наказан за първия двубой срещу цСКА 1948.

"Имаме много добри футболисти, които могат да се появят на терена и да ни помогнат да направим задачата ни по-лесна. Разполагаме с голям състав. Във всеки един двубой трябва да взимаме решения. Съперниците са различни, няма сигурни титуляри. Имаме наш стил на игра за всеки противник, ЦСКА разполага с много класни играчи, но ние имаме собствена стратегия. Трябва да играем по нашия начин. Това е основният ни фокус", каза още Елиас Хараламбус.

Специалистът говори и за привличането на румънския национал Влад Кирикеш, който е бивш футболист на Наполи и Тотнъм.

"Щастлив съм, че имаме футболист като него в състава ни. Тренира и трябва да влезе в ритъм. Изключително съм доволен от това попълнение", завърши Хараламбус.

Левият краен защитник на румънски клуб Ристо Радунович също говори пред медиите на Националния стадион "Васил Левски".

"Дошли сме тук и знаем, че ще се изправим срещу много добър противник, който играе добре. Искаме да постигнем добър резултат, който ще ни помогне за следващия мач в Букурещ. ЦСКА практикува много директен футбол и вече има две победи във вътрешния шампионат. Запознати сме и сме готови за мача. Опасни са по крилата, но ние имаме футболисти, които могат да отговорят на това. Вярвам в отбора", коментира националът на Черна гора.

Той очаква завързан двубой срещу "червените".

"Това ще бъде най-трудният ни противник за сезона до момента. Трябва да дадем всичко от себе си през целия мач. Започнахме добре новото първенство, но мачовете в Европа са абсолютно различни и всеки двубой има собствен характер. Може да се случи всичко и ще дадем всичко от себе си. Не се чувстваме сигурни в победата", каза още 31-годишният бранител.

ЦСКА 1948 приема ФКСБ в сряда от 20:30 часа.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 15 области у нас е нарушено водоснабдяването
В 15 области у нас е нарушено водоснабдяването
Атанас Рибарски: Няма да отпаднем, знаем как да се противопоставим на ФКСБ
Атанас Рибарски: Няма да отпаднем, знаем как да се противопоставим на ФКСБ