НОВИНИ

Треньорът на Марица отличи Левски и ЦСКА като основни конкуренти

Чувствам това място като свой втори дом, каза Ахметджан Ершимшек.

Ахметджан Ершимшек
Снимка: Официален сайт на Марица
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 19.10.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият старши треньор на Марица (Пловдив) Ахметджан Ершимшек открои тимовете на Левски и ЦСКА като основни конкуренти на "жълто-сините" през предстоящия сезон в Националната волейболна лига за жени. Наставникът на шампионките даде интервю пред клубния сайт преди началото на новата кампания.

“Изиграхме 8 контроли и на този етап всичко е наред. В началото на подготовката започнахме от нулата и се опитваме да се напаснем един с друг. Всичко е ново, нова система, но свършихме наистина добра работа. Левски, ЦСКА и ние сме трите най-добри отбора в България. Знам, че те са силни, но също така знам, че ние също сме силни. Нямам никакво съмнение в нашия отбор. Ще играем добре и ще ги победим. Всички са много мили и добри. Чувствам това място като свой втори дом. Искам през новия сезон да се борим във всеки един момент. Без значение дали ще е за една точка или три гейма, пет гейма. Ще се борим за всяка топка. Този сезон искам да запазя успехите в България, но нашата основна цел е да усъвършенстваме нашите състезателки, за да стават все по-добри и по-добри”, заяви Ахметджан Ершимшек.

В първия мач от новия сезон Марица гостува на Левски. Двубоят е на 20 октомври (неделя) от 18:00 часа в столицата и ще бъде предаван пряко по БНТ 3.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Димитър Главчев: До 15 ноември теренът за детската болница ще бъде окончателно разчистен
Димитър Главчев: До 15 ноември теренът за детската болница ще бъде окончателно разчистен