НОВИНИ

Трима полицаи са пострадали по време на мача между ЦСКА и ЦСКА 1948

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов разкри, че има петима задържани и няма информация за пострадали фенове

калин стоянов министерството електронното управление цик допуснем намеса вота юни
Снимка: БТА/Архив
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
12:32, 01.06.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Трима полицаи са пострадали по време на мача на стадион „Васил Левски“ вчера, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналисти.

Той подчерта, че двама от тях, след като им е била оказана медицинска помощ, са се върнали отново на мястото на инцидента, за да оказват съдействие на своите колеги, тъй като единият е и началник на специализираните полицейски сили. Третият полицай е пострадал в областта на коляното, наложили са се три шева.

"Задържани са петима лица и е образувано досъдебно производство. И към момента колегите работят, както по линия на футболното хулиганство, така и оперативни работници, които ще изяснят цялата ситуация и ще подведем лицата под отговорност. Няма информация за пострадали фенове", заяви служебният министър.

Той обясни, че Министерството на вътрешните работи (МВР) е имало ангажимент към гостуващата публика, а домакините е трябвало да осигурят охраната на събитието чрез техните охранителни фирми и стюарди.

"След като от полицията виждат, че стюардите и охранителната фирма не могат да се справят, тогава са се намесили и благодарение на тяхната професионална и бърза реакция няма тежко пострадали и ситуацията е овладяна максимално бързо", допълни Стоянов.

Плейофният двубой за класиране в Лигата на конференциите между ЦСКА и ЦСКА 1948 вчера беше прекъснат в 88-ата минута заради нахлуване на фенове на ЦСКА на терена. След намесата на полицията, мачът беше доигран същата вечер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стотици граждани почетоха паметта на репресираните от комунистическия режим
Стотици граждани почетоха паметта на репресираните от комунистическия режим
Масирана руска атака по критична енергийна инфраструктура в Украйна
Масирана руска атака по критична енергийна инфраструктура в Украйна