НОВИНИ

Двама са задържани за престъпления, свързани с предстоящия вот

От днес работи открита денонощна линия за подаване на сигнали

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
13:53, 27.09.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Сигурност и правосъдие
белезници
Снимка: pixabay.com/
Слушай новината

Двама са задържани от полицията до момента заради престъпления, свързани с предстоящия вот. Това съобщи служебният вътрешен министър Атанас Илков.

Във фокуса на полицията по време на изборната кампания и в деня на вота ще бъдат не само познатите участници в търговията с гласове, но и непознатите, за които има подозрения, че имат такива намерения. Приоритет в работата на МВР ще бъде гарантирането на честни и прозрачни избори, поясни още министър Илков.

От днес работи открита денонощна линия за подаване на сигнали. Работи и информационна система, в която се въвежда всеки сигнал, който се проследява от постъпването му, до приключване на действията по него.

Стартира и специализирана операция в цялата страна с допълнителни полицейски сили към всяка областна дирекция. Целта е да се предотвратят изборни престъпления. В деня на вота пък ще има мобилни екипи, които ще извършват обемни проверки по всеки сигнал.

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

По думите на служебния министър най-вероятно сред схемите ще има и такива, свързани с бързи кредити, но за това ще следи "Икономическа полиция". От ДАНС също ще са в готовност да проследяват движенията на парични потоци.

Илков отново посочи, че в мандата на служебното правителство няма да бъде назначен главен секретар. Заместник на тази длъжност е Мирослав Рашков.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 50 екипажа участват в тридневното офроуд състезание в Кърджали и Джебел
Над 50 екипажа участват в тридневното офроуд състезание в Кърджали и Джебел
БК Академик Пд се подсили с американец
БК Академик Пд се подсили с американец