НОВИНИ

Трима задържани за кражба на 25 000 лева от касата на магазин

трима задържани кражба 000 касата магазин
bnt avatar logo
от БНТ
23:11, 06.05.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

За броени часове пловдивската полиция разкри и задържа извършителите на крупна кражба в размер на близо 25 хиляди лева от голяма търговска верига. Крадците са установени и задържани на територията на Софийска област.

Рано сутринта на 5 май в дежурна оперативна част на ОДМВР Пловдив на тел. 112 е постъпил сигнал за отнети близо 25 000 лв. от оборота на хранителен магазин. Незабавно на местопроизшествието са изпратени служители на Първо районното управление, на територията на която се намира обекта и колегите им от пловдивския отдел “Криминална полиция”.

При извършения оглед екипите установили, че сумата е открадната от взломена каса, монтирана в офис към търговския обект.

В рамките на стартиралите неотложни оперативно-издирвателните действия е установено, че извършителите на кражбата са напуснали Пловдив.

За проверка на съпричастността им към случая са се включили служители на ГД"НП" и ОДМВР София и в рамките на няколко часа извършителите на престъплението са задържани в село Долна Баня.

В полицейския арест са отведени трима мъже- 20 годишния Николай Т.- бивш работник в търговския обект, който е извършител на деянието и съучастника му Стефан А., който е на същата възраст.

И двамата мъже са от софийското село, но нямат предишни криминални прояви. Задържан е и помощник -управителя на търговската верига Иван Т., който е подпомогнал извършителите на престъплението. Мъжът е на 22 години и е от Стара Загора.

Пред униформените служители, тримата мъже са признали вината си, а в хода на извършените претърсвания в домовете на тримата са открити и иззети по- голяма част от откраднатите пари.

С постановление на Районна прокуратура- Пловдив мъжете са привлечени като обвиняеми, а мярката им за задържане се очаква да бъде удължена за срок до 72 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
42-годишен мъж загуби живота си в катастрофа на пътя за село Козаново
42-годишен мъж загуби живота си в катастрофа на пътя за село Козаново
Барселона и Реал преминаха тестове за Covid-19
Барселона и Реал преминаха тестове за Covid-19