НОВИНИ

Туитър ще съди Мета?

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:59, 07.07.2023 (обновена)
Чете се за: 02:30 мин.
По света
Слушай новината

Повече от 30 милиона - толкова вече са потребителите на новото приложение Тредс, което е активно от сряда. Според създателите му от Мета - "приятелска" алтернатива.

Но от Туитър вече обявиха, че обмислят да съдят Зукърбърг и компания. Собственикът на платформата - Илън Мъск, каза "конкуренцията е добре, но да се мами не е".

Според американски медии Марк Зукърбърг - изпълнителният директор на Мета, вече е получил писмо от адвокатите на Туитър.

В него има обвинения, че Мета наема бивши служители от платформата на Мъск. Зукърбърг и компания отричат тези твърдения. Първите реакции и коментари за Тредс.

"Много добре са разбрали, че могат да прехвърлят съществуващите потребители на Инстаграм към тази нова услуга. Доста интелигентно. Защото това ще позволи през платформите, които вече следваме, да започнем да използваме новото приложение без да се налага първично създаване на така наречената екосистема от потребители", заяви Рамеш Шринивасн, Калифорнийски университет.

"Фейсбук очевидно се използва от по-възрастни хора. Така че, ако не измислят нещо ново, няма да са толкова привлекателни за хората на моята възраст. Така че, ако са измислили ТикТок вариант на Туитър, това вероятно ще увлече повече мои връстници. Само не съм сигурна дали това е нещо, от което хората ще заподскачат от радост", допълни Ния Салмън.

Според анализатори тенденцията за упадък на Туитър е устойчива и ще продължи. Забавното е, че до момента не бяхме виждали истинско унищожаване на социална мрежа в реално време, казват те. И признават, че сходствата между Туитър и Тредс са много.

Разликите - Тредс предлага 500 символа, вместо 280 в Туитър, и дължината на клиповете, които могат да се качват, са респективно 5 минути и 2 минути и 20 секунди. Останалите характеристики на платформите са идентични.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БСП внася отново имунитета на Борисов за разглеждане в зала
БСП внася отново имунитета на Борисов за разглеждане в зала
Застрашен вид магаре се роди в зоопарка на чилийската столица Сантяго
Застрашен вид магаре се роди в зоопарка на чилийската столица Сантяго