НОВИНИ

Туристи замърсяват селата около Кюстендил

bnt avatar logo
от БНТ
08:43, 02.07.2023
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Все по-често жителите на Кюстендил и околните села се оплакват, че туристи замърсяват населените места. Увеличава се броят на хората, които посещават Кюстендилско, но и често не се грижат за природата. Местните настояват за по-високи глоби и контрол, защото сами не могат да се справят с проблема.

Повече полицейски патрули, видеонаблюдение и санкции за шофьорите, изхвърлящи отпадъци на пътя. За това настояват хората в Кюстендилско.

"Спират до моста, отиват зад него, изхвърлят си боклука, ремаркета, дори и товарни коли, никой не може да ги види и си продължават", заяви Спаска Методиева, кмет на село Николичевци.

Заради образувалите се 4 нерегламентирани сметища в землището на село Николичевци от РИОСВ са наложили глоба на местния кмет.

"Те са прави, защото ние трябва да поддържаме чистотата, нали говорим за екология и чистота в България, но как трябва да го направим? Аз не мога да се справя и няма как да се справя, защото наистина аз не мога да стоя като пъдар и да пазя", допълни Спаска Методиева.

Отговорът на Община Кюстендил - монтирането на видеонаблюдение по републиканската пътна мрежа е невъзможно, но ще бъдат поставени допълнителни контейнери за отпадъци в населените места.

Репортер: Али Мисанков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как да се предпазим от опасното слънце на плажа?
Как да се предпазим от опасното слънце на плажа?
Проверяват хеликоптера, прелетял опасно ниско над плаж "Градина"
Проверяват хеликоптера, прелетял опасно ниско над плаж "Градина"