НОВИНИ

Убиецът на българския граничар отказа да погледне майка му в очите, стрелял срещу светлината и бил пиян

Айше Сали
от Айше Сали
13:57, 14.12.2023
Чете се за: 01:52 мин.
По света
убиецът българския граничар отказа погледне майка очите стрелял светлината бил пиян
Слушай новината

Съдът в Одрин заседава по делото за убийството на граничния полицай Петър Бъчваров. На заседанието присъства и вътрешния министър Калин Стоянов, придружен от зам.-директора на ГД "Гранична полиция" Петър Джигов.

По време на заседанието майката на убития полицай Петър Бъчваров поиска обвиняемият Енгин Ергуван да я погледне в очите и да ѝ каже защо е убил сина ѝ, при условие че знае, че българските граничари не преминават границата. Енгин Ергуван не го направи.

Днес пред турския съд показание даде и военнослужещият Рашко Рашков. Той подкрепи досегашни си показания, но ги допълнителни, разказвайки за серия от стрелби по него, докато се е опитвал да се скрие. Той самият също е отвърнал на стрелбата. Най-напред е стрелял с халосен патрон, а след като стрелбата по него е продължила, е презаредил оръжието и е преминал на автоматичен режим.

Рашко Рашков каза пред съда, че това е било брутално убийство, извършено по най-наглия начин, както и опит за убийството срещу нещо.

Енгин Ергуван каза пред Рашко Рашков, че съжалява затова, което му е причинил, че е стрелял случайно срещу светлината и че е бил пиян.

Въпреки че българската държава се отказа от претенциите си за имуществени щети, съдът поиска да бъде изпратен опис и експертиза за тях.

Следващото заседание е насрочено за 6 февруари 2024 година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Юлия Стаматова е на четвъртфинал на сингъл и на полуфинал на двойки на тенис турнир в Анталия
Юлия Стаматова е на четвъртфинал на сингъл и на полуфинал на двойки на тенис турнир в Анталия
Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди
Българският олимпийски комитет връчи традиционните си годишни награди