НОВИНИ

Убитата 31-годишна варненка е била жертва на домашно насилие

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 28.01.2023
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

31-годишната жена от Варна, чието тяло беше намерено вчера, е била пребита до смърт. Това потвърдиха от полицията в града. Извършител е нейният партньор, с когото е живеела на семейни начала. Днес стана ясно, че убитата е била жертва на домашно насилие и е имало издадена съдебна заповед за защита, която обаче и двамата не са спазвали.

Издирването на 31-годишната жена продължило повече от две седмици, но без резултат. Затова разследващите се насочили към нейния партньор.

"Впоследствие се избистри версията, че извършителят на престъплението е партньорът на изчезналата, за когото имаше данни, че е насилник", обясни комисар Веселин Вълчанов, начачлник на "Криминална полиция" - Варна.

След като не открили нищо в дома на убиеца, започнали да претърсват двора на къщата му.

"Започнахме метър по метър да преравяме целия двор. Натъкнахме се на стара шахта, която от години не се ползва. Добре замаскирана, с насети върху нея дървета, наподобяващи бамбукова горичка. След разравяне в дълбочина беше открито тялото на жертвата", каза комисар Вълчанов.

По данни на полицията съвместното съжителство на жертвата и извършителя е било белязано от множество скандали. Имало е подадени сигнали за упражняване на домашно насилие. Дори има издадена съдебна заповед за защита, която обаче самата жертва не е спазвала.

"За извършителя мога да кажа, че е употребявал наркотици, за нея също има данни, че е употребявала. Имало е и други случаи на скандали между тях. Многократно са се разделяли, събирали са се", каза старши комисар Атанас Михов, директор на ОД на МВР-Варна.

Кога точно е било извършено убийството на този етап не може да се каже, но със сигурност се знае, че жертвата е била пребита до смърт. След задържането извършителят не е направил самопризнания.

"Поведението му беше като на човек, който няма отношение към случая и все още продължава да се държи по същия начин", коментира комисар Веселин Вълчанов.

Извършителят е задържан за 72 часа, предстои съдът да реши дали да го остави за постоянно в ареста.

Репортер: Нивелина Няголова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иранец откри стрелба и уби човек в посолството на Азербайджан в Техеран
Иранец откри стрелба и уби човек в посолството на Азербайджан в Техеран
Барселона се измъкна невредим при визитата си на Жирона, Педри герой за „каталунците“
Барселона се измъкна невредим при визитата си на Жирона, Педри герой за „каталунците“