НОВИНИ

Участниците на Европейското по джудо ще бъдат поставени в "балон"

джудо лого татами
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
12:40, 31.03.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Участниците на Европейското първенство по джудо ще бъдат поставени в т.нар. "балон", за да бъде подсигурено здравето им във връзка с пандемията от COVID-19, независимо от разхлабването на мерките у нас.

България за първи път ще бъде домакин на шампионат на Стария континент за мъже и жени. Схватките са от 29 април до 1 май в зала „Арена Армеец”.

"За щастие публика ще има на Европейското първенство, което се случва за първи път на състезание по джудо от 3 години, откакто започна пандемията – заяви Ивайло Трендафилов, член на управителния съвет на Българската федерация по джудо и председател на оргкомитета на Евро 2022. – Състезатели, треньори, длъжностни лица, ангажирани с шампионата, обаче остават в така наречения „балон”. Всъщност за тях продължават да действат противоепидемичните мерки срещу COVID-19, наложени от Международната федерация по джудо."

Всички състезатели ще бъдат настанени в един хотел в София и още с пристигането си ще бъдат подлагани на PCR тест, а преди кантара и на антигенен. За тях остават и всички противоепидемични мерки, като носене на маски, спазване на дистанция, дезинфекция.

Билетите за шампионата ще бъдат пуснати следващата седмица.

„Съвсем скоро планираме и презентация на европейското първенство, с участието на медалисти от олимпийските игри и на най-добрите наши състезатели”, каза още Трендафилов.

Интересът към първенството е много голям и от страна на медиите.

„Всъщност първенството ще бъде и много голяма реклама за България, тъй като срещите ще се излъчват във всички европейски страни - допълни Ивайло Трендафилов. - Надяваме се на силно представяне и на нашите джудисти, които от началото на сезона водят целенасочена подготовка за това първенство. И дано ни зарадват с медали!“

У нас се очакват над 400 състезатели от над 40 държави.

В края на седмицата националите ще стартират на последното състезание преди Евро 2022 – турнира от веригата Голям шлем в Анталия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Кирил Петков: В момента има риск Западните Балкани да са втора конфликтна точка, свързана с войната в Украйна
Премиерът Кирил Петков: В момента има риск Западните Балкани да са втора конфликтна точка, свързана с войната в Украйна
Ясно е разпределението на урните за жребия за Мондиал 2022
Ясно е разпределението на урните за жребия за Мондиал 2022