Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Учебната година ще приключи дистанционно, само изпитите за 7-и и 12-и клас ще се провеждат в училищата

от БНТ
16:40, 29.04.2020 (обновена)
8896
Чете се за: 00:40 мин.
Още
учебната година приключи дистанционно изпитите провеждат училищата

Учебната година да приключи дистанционно, а учениците в 7-и и 12-и клас да бъдат в училищата за провеждане на изпитите, решиха министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации.

Датите за изпитите ще бъдат конкретизирани в следващите дни при вземане предвид развитието на епидемиологичната обстановка в страната и постъпващите в Министерството становища.

По време на разговора беше отбелязана готовността на образователната система за провеждане на изпити при спазване на мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение, както и за практическите изпити за професионална компетентност. Участниците в срещата приеха в училищата да бъдат допускани и организирани индивидуални присъствени консултации за децата, които са пожелали такива, или преподавателите са преценили за необходими.

В рамките на срещата беше постигнато съгласие за определяне на материала, включен в изпитите, на база данните от проучване сред училищата за нивото на усвоените знания и преподадените теми. Предстои да бъдат анализирани постъпилите данни и да бъде оповестено учебното съдържание, което няма да бъде включвано.
По време на разговора беше изразена подкрепа за действията на правителството и МОН в настоящата ситуация във връзка с осигуряване безопасността и здравето на учениците и преподавателите и провеждането на обучение в електронна среда.​

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Глобяват собственик на атракционно влакче за неспазване на мерките срещу COVID-19
Глобяват собственик на атракционно влакче за неспазване на мерките срещу COVID-19
Учители даряват част от заплатите си за лекари на първа линия в Пазарджик
Учители даряват част от заплатите си за лекари на първа линия в Пазарджик