НОВИНИ

Учениците от 10. и 11. клас в Пловдив - готови за първия учебен присъствен ден

bnt avatar logo
от БНТ
09:54, 18.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

От днес учениците от големите градове от 5-и, 10-и и 11-и клас се връщат в час и заменят обучението в електронна среда с присъствено.

В езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив повече от 450 ученици от 10-и и 11-и клас от 29 декември не са посещавали сградата. Извършва се дезинфекция на входа на сградата, има осигурени и маски за учениците.

"Както ние, така и учениците сме готови за този първи учебен ден, защото поддържаме активна комуникация с родителите, правилата и новите изисквания са припомнени", заяви заместник-директорът на ЕГ "Иван Вазов" Илко Василев.

По думите му и родителите, и учениците проявяват необходимата отговорност.

"Това е обща грижа за всички ни и единствен начин, с който можем да се справим с тази сложна обстановка, в която се намираме", допълни Илко Василев.

18 са паралелките с ученици от 10-и и 11-и клас.

"С организацията, която сме създали, всяка паралелка се обучава в свой собствен кабинет, за да се избегне смесването на потоци, като на всеки етаж са разпределени равномерно по 6 паралелки. Имаме достатъчно санитарни възли в различните краища на коридора", каза още Илко Василев.

Училището е осигурило и уреди за пречистване на въздуха във всеки един от кабинетите. По време на голямото междучасие, при подходящо време, учениците излизат навън и се извършва допълнителна дезинфекция в цялата сграда.

Автор: Мариела Хубинова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Главният архитект на "Триадица" напуска поста заради инцидента със загиналото момче
Главният архитект на "Триадица" напуска поста заради инцидента със загиналото момче
Наоми Осака отново ще спори за титлата на Australian Open
Наоми Осака отново ще спори за титлата на Australian Open