НОВИНИ

Учениците от 5. до 12. клас в Пловдив ще учат дистанционно

каква схема учениците клас връщат училище
bnt avatar logo
от БНТ
12:50, 11.03.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Още
Слушай новината

В Пловдив и областта учениците от 5-и до 12-и клас преминават на дистанционно обучение от понеделник за две седмици. Решението е на областния кризисен щаб. От днес заради случаи на ковид онлайн вече учат ОМГ "Акад. Кирил Попов“ и Хуманитарната гимназия.

Предвидени са още рестрикции по отношение на учениците. Малолетни и непълнолетни няма да бъдат допускани в търговски центрове и заведения без придружител.

Пред големите супермаркети и молове ще има дежурни полицаи, които ще следят да няма струпване на хора, които не спазват дистанция и ще следят колко души се допускат като посетители. Към този момент няма да се въвеждат мерки, свързани с работното време на заведенията и режима на работа.

ОТ РЗИ-Пловдив уточниха, че мерките ще бъдат в сила две седмици и за това време очакват те да дадат ефект, ако броят на заболелите обаче продължава да се покачва, ще се въведат още ограничения.

Данните сочат, че за областта най-много случаи на коронавирус има в Карлово и Сопот, а най-ниска е в Кричим. От РЗИ-Пловдив са категорични, че в най-засегнатите места трябва да се започне незабавна ваксинация и още утре там ще бъдат пратени мобилни екипи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради високата заболеваемост свикват областния оперативен щаб в Русе
Заради високата заболеваемост свикват областния оперативен щаб в Русе
По-топло и слънчево време ни очаква утре
По-топло и слънчево време ни очаква утре