НОВИНИ

Учениците от 5-и до 11-и клас се върнаха присъствено в училище

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
06:00, 31.05.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Още
Слушай новината

Възстановява се присъственото обучение за всички ученици от 5-и до 11-и клас. Това става при прилагане на всички въведени вече противоепидемични мерки в училищата.

Освен дезинфекцията и носене на лични предпазни средства, контактите между отделните паралелки и класове трябва да се ограничават. Остава възможността при желание на родители децата им да продължат обучението си в електронна среда и след 31 май. Това става със заявление до директора на училището.

По преценка на директора към дистанционно обучение може да премине отделна паралелка, а при повишена заболеваемост - той може да предложи на Регионалното управление на образованието и ресорния министър цялото училище да премине към обучение в електронна среда. Това обаче трябва да е съгласувано с родителите, обществения съвет и педагогическия съвет на даденото училище. Разрешението се издава от министъра на образованието.

По данни на просветното министерство всички ученици ще завършат в срок. Годината ще се удължи само за 300 училища, които в края на 2020 година са прекъснали обучение.

Вижте и още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
53 случая на коронавирус, над 5000 ваксинирани
53 случая на коронавирус, над 5000 ваксинирани
Шпионски скандал заплашва да обтегне отношенията между Берлин и Вашингтон
Шпионски скандал заплашва да обтегне отношенията между Берлин и Вашингтон