НОВИНИ

Валежи и условия за градушки

bnt avatar logo
от БНТ
06:00, 31.05.2021
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Днес облачността ще е значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има краткотрайни, на места интензивни и значителни по количество валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Сутринта вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури ще са между 17° и 22°.

По Черноморието също ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър.

Максималните температури на въздуха ще са 17 - 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Времето в планините - облачно, по високите части и мъгливо. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, в Рило-Родопската област - временно интензивни и значителни по количество.

Над 2000 метра ще вали сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 3°.

Месец юни ще започне с хладно време, с температури в по-голямата част от страната между 15° и 20°, до около 23° в отделни райони в Южна България. На много места в страната ще има краткотрайни валежи, в следобедните часове в отделни райони ще са временно интензивни и с гръмотевици. Повишена вероятност за по-значителни количества има по Черноморието.

През следващите дни температурите ще се повишават. На изток ще остане сравнително хладно, с повече облачност и до четвъртък с повишена вероятност за валежи. Над Западна и Централна България ще е предимно слънчево.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
53 случая на коронавирус, над 5000 ваксинирани
53 случая на коронавирус, над 5000 ваксинирани
Шпионски скандал заплашва да обтегне отношенията между Берлин и Вашингтон
Шпионски скандал заплашва да обтегне отношенията между Берлин и Вашингтон