НОВИНИ

Тежковъоръжен бивш военен открил огън срещу полицията във Франция

bnt avatar logo
от БНТ
22:27, 30.05.2021
Чете се за: 01:50 мин.
По света
Слушай новината

Във Франция издирват тежковъоръжен бивш военен, открил огън срещу полицията. Операцията с хеликоптери, кучета и над 200 полицаи се провежда край градчето Льо Ларден - Сен-Лазар в департамента Дордон. Пред френски медии полицейски представител заяви, че издирваният иска да бъде ликвидиран от силите на реда.

Издирваният има досие за домашно насилие и носи голямо калибрено далекобойно оръжие. Стрелял е срещу един от издирващите го хеликоптери. Укрива се в хълмист залесен район с площ от 4 квадратни километра. Снощи нападателят е стрелял срещу новия партньор на бившата си приятелка, който успял да избяга. Жената и децата ѝ са невредими и са поставени под полицейска защита.

"Лицето е отишло в дома на бившата си приятелка, там е последвала разпра и съседите са повикали полиция. При идването на служителите заподозреният е открил огън срещу колите им и избягал в близката гора", разкри Фредерик Периса - префект на Дордон.

Няма пострадали полицаи, нанесени са щети на патрулните автомобили. Властите съветват местните жители да не напускат домовете си. Според градските власти мъжът има забрана да посещава дома на приятелката си. Той наскоро е бил освободен от затвора и е носел електронна гривна.

Кметицата Франсин Бура очаква кризата да се проточи и изтъква, че издирваният не е склонен към диалог и не иска да се предаде.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор за БНТ: Опитах, може би трябва да направя стъпка назад
Григор за БНТ: Опитах, може би трябва да направя стъпка назад
Стивън Сегал стана член на руска партия, подкрепяща Владимир Путин
Стивън Сегал стана член на руска партия, подкрепяща Владимир Путин