НОВИНИ

Дъжд и облаци за старт на работната седмица

bnt avatar logo
от БНТ
21:22, 30.05.2021
Чете се за: 02:30 мин.
У нас
Слушай новината

До 25 - 26 градуса достигаха температурите днес на изток, където в сутрешните часове слънцето все пак успяваше да се показва повече, докато в западната половина от страната, където преобладаваха облаците, остана по-хладно.

През нощта вятърът ще е от юг-югозапад, слаб до умерен, но още сутринта бързо ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Максималните температури утре ще са по-ниски в сравнение с днес и ще са между 17° и 22°.

В понеделник ни очаква облачно време, с условия за градушки и краткотрайни, на места интензивни и значителни по количество валежи и гръмотевични бури. Днес и утре, в резултат на интензивни валежи, има опасност от възникване на поройни наводнения.

По морския бряг също ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 17 до 19°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Облачно, по високите части и мъгливо, ще бъде в планините, ще има и гръмотевични бури и валежи, като границата между дъжд и сняг ще е на надморска височина около 2000 м.
В Рило-Родопската област ще има временно интензивни и значителни по количество валежи от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър.

Хладният въздух, който нахлува от северозапад утре, ще обхване по-голямата част от Балканите. На много места на полуострова ще вали, ще има и значителни по количество валежи. Предимно слънчево ще е по Адриатическото крайбрежие и над Южна Гърция. Над Западна и повечето райони от Централна Европа, както и над Скандинавския полуостров също ще бъде предимно слънчево.

У нас в началото на юни ни очаква хладно и дъждовно време, с краткотрайни и временно интензивни валежи и по-голяма вероятност за по-значителни количества по Черноморието. Температурите в по-голямата част от страната ще са между 15° и 20°. През следващите дни ще започне затопляне, но на изток ще остане сравнително хладно, с повече облачност и до четвъртък с повишена вероятност за валежи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама убити и над 20 ранени при стрелба в Маями
Двама убити и над 20 ранени при стрелба в Маями
Край на ерата Нетаняху в Израел
Край на ерата Нетаняху в Израел