НОВИНИ

Училищният отбор на ГПЧЕ "Симеон Радев" в Перник събра необходимата сума да участва на световното училищно първенство по футбол

Българският футболен съюз се включи с определена сума към инициативата, за да сбъдне мечтата на момчетата от миньорския град.

училищният отбор гпче симеон радев перник събра необходимата сума участва световното училищно първенство футбол
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:15, 30.04.2024
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на ГПЧЕ "Симеон Радев" в Перник ще участва на световното училищно първенство по футбол, след като необходимата за това сума от 30 хиляди лева вече е събрана. Тимът на елитното училище ще пътува през следващия месец за участието си на турнира, а първенството за ученици ще се проведе от 17-ти до 27-ми май в Китай.

Българският футболен съюз също се включи с определена сума към инициативата, за да сбъдне мечтата на момчетата от миньорския град. Над 50 физически и юридически лица се включиха в кампанията и точно преди началото на Светлите великденски празници набраната сума е факт. БФС е един от дарителите, а кампанията за събиране на финансова подкрепа за отбора на училището стартира през февруари.

Перничани станаха първи на Държавните ученически финали, които се проведоха през юни 2023-та година в Сливен и така придобиха право да представят България на училищния Мондиал. Те успяха да постигнат победи над отборите на VII СУ „Йордан Радичков“ (Монтана), ППМГ „Добри Чинтулов” (Сливен), Средно училище с езиково обучение "Ал. С. Пушкин" (Варна), ПГАСГ „Арх. Камен Петков” (Пловдив) и 91 НЕГ „Проф. Константин Гълъбов“ (София).

БФС продължава да подкрепя детско-юношеския футбол. Новите идеи на централата са за увеличаване на календара и сред ученическите отбори – между училища и класове. БФС ще представи преди началото на следващата учебна година и проектите, които са разработени в тази посока.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Астън Мартин и Ферари ще бъдат изслушани за инцидента между Алонсо и Сайнс в спринта за Гран при на Китай
Астън Мартин и Ферари ще бъдат изслушани за инцидента между Алонсо и Сайнс в спринта за Гран при на Китай
14-годишно дете е в болница след бой в училище
14-годишно дете е в болница след бой в училище