НОВИНИ

УЕФА защити решението си да има 60 хиляди за финала на Уембли

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:21, 24.06.2021
Чете се за: 01:22 мин.
Спорт
уефа защити решението хиляди финала уембли
Слушай новината

От Европейската футболна централа излязоха с официално изявление, в което заявиха, че присъствието на 60 000 фенове по време на финалната фаза на Уефа Евро 2020 не означава автоматично по-големи рискове за разпространение на COVID-19.

Това разкри лично медицинският съветник към Европейската футболна централа Даниел Кох. По думите му в последно време броят на хоспитализираните пациенти с коронавирус във Великобритания е намалял заради инициативата на правителството за ваксиниране на гражданите.

"Това, че на стадиона има повече зрители, не означава и автоматично по-висок риск от заболяване. Ситуацията в цяла Европа отдавна не е била толкова добра, колкото сега и това важи и за Англия", сподели Кох на днешния брифинг.

В допълнение към това той уточни, че ситуацията в Лондон е напълно под контрол и няма проблеми "Уембли" да бъде запълнен до определен капацитет.

"Лесно е да погледнеш вируса и да кажеш: "Ето къде е опасността". Но това, което ние виждаме в Европа, е, че стадионите могат да се запълнят до някакъв капацитет напълно безопасно", завърши Даниел Кох.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бензема за Роналдо: Приятели сме
Бензема за Роналдо: Приятели сме
Учителката в Дупница, която обиждала първокласници, вече не работи в училището
Учителката в Дупница, която обиждала първокласници, вече не работи в училището