НОВИНИ

Уембли приема още един двубой от Евро 2020?

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:49, 23.04.2021
Чете се за: 00:40 мин.
Футбол
уембли приема един двубой евро 2020

Стадионът, който по план трябва да домакинства на двата 1/2 финала и финала на Европейското първенство през това лято, може да приеме и един мач от фазата на 1/8 финалите.

Според Sky Sports от футболната асоциация на Англия са направили подобно предложение по време на срещата на Изпълкома на УЕФА на която са били обсъждани проблемите с домакинството на шампионата на Дъблин, Мюнхен и Билбао.

По план победителят в група "D" ще се изправи срещу втория от група "F" в края на юни, а двубоят трябва да се изиграе в Дъблин. Имайки предвид, че Англия попадна в група "D" има вероятност този двубой да бъде преместен на Уембли, където "трите лъва" ще изиграят всичките си срещи от груповата фаза.

Ирландската столица е на път да загуби домакинството си на Евро 2020 и да последва Билбао, от където вече индикираха, че няма да приемат срещи на тяхна територия.

Под въпрос остава съдбата на Мюнхен, тъй като германският град все още не е обявили дали ще може да спази изискванията на УЕФА да осигури 25% запълнен капацитет на стадиона по време на шампионата.

Както знаете, Евро 2020 бе отложено с една година заради пандемията от COVID-19, а вирусът продължава да създава проблеми с провеждането на турнира, който трябваше да се състои в 12 европейски града.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Облачно и дъждовно време до края на деня
Облачно и дъждовно време до края на деня
Синапените полета в Калифорния цъфнаха
Синапените полета в Калифорния цъфнаха