НОВИНИ

Уембли ще бъде запълнен на 25% по време на Евро 2020

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:52, 09.04.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Футбол
уембли запълнен време евро 2020

Домакинските мачове на Англия на Евро 2020 това лято ще се играят пред 22 500 фенове, което е 1/4 от капацитета на стадион "Уембли", съобщава The Times.

Британското правителство вече обявиха тестови събития за постепенното завръщане на привърженици по трибуните.

На среща в четвъртък пък, Футболната асоциация е заявила намеренията си пред УЕФА за това срещите на англичаните с Хърватия, Чехия и Шотландия да се играят на стадиона при 25% запълнен капацитет.

Бройката от 22 500 фенове е повече от два пъти по-голяма в сравнение се лимита от 10 000, който правителството на Великобритания наложи като част от своята пътна карта за рестрикции в страната.

Тимът на Англия приема Хърватия на 13 юни, Шотландия на 18 юни и Чехия на 22 юни, като всички двубои ще се изиграят на "Уембли". Стадионът ще приеме още и полуфиналите и финала на европейското първенство.

Шотландия се очаква да последват примера на „трите лъва“, и да запълни на 25% капацитета за мачовете на „Хемпдън Парк“ в Глазгоу.

Преди месец от УЕФА заявиха, че всички градове домакини трябва да гарантират присъствието на зрители по стадионите си или в противен случай срещите ще се проведат на други съоръжения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 800 полета до Варна и Бургас са анулирани за април и май
Над 800 полета до Варна и Бургас са анулирани за април и май
Микел Артета: Крайният резултат е неприятен
Микел Артета: Крайният резултат е неприятен