НОВИНИ

Уест Хям надви Манчестър Юнайтед с два бързи гола и временно се изкачи до място в топ 6

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:54, 23.12.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
уест хям надви манчестър юнайтед два бързи гола временно изкачи топ
Слушай новината

Отборът на Уест Хям победи с 2:0 у дома Манчестър Юнайтед в двубой от 18-ия кръг на Висшата лига и по този начин момчетата на Дейвид Мойс временно се настаниха в топ 6 на подреждането.

С успеха "чуковете" събраха 30 точки и излязоха 6-и преди мача на Нюкасъл по-късно днес срещу Лутън, докато "червените дяволи" вече са 8-и с 28 пункта, като загубата им днес бе под №13 от началото на кампанията във всички турнири.

В същото време на Олимпийския стадион в Лондон футболистите на Ерик тен Хаг не успяха да отбележат гол в четвърта поредна среща, което ще увеличи още напрежението в тима преди трудното домакинство срещу Астън Вила след няколко дни.

Днешният следобед обаче принадлежеше на домакините от Уест Хям, които заслужиха трите точки с две бързи попадения в средата на втората част.

В 72-ата минута Джаръд Боуен получи чудесно извеждащо подаване от Лукас Пакета и въпреки че първоначалният му удар бе отразен от Андре Онана, играчът на "чуковете" имаше късмет топката отново да рикошира в неговото тяло и да влезе във вратата на Юнайтед за 1:0.

Само шест минути след това попадение лондончани стигнаха и още едно, като този път се възползваха от грешка на Коби Мейно в близост до центъра на терена, а няколко секунди по-късно Мохамед Кудус се разписа за крайното 2:0 с прецизен диагонален изстрел, вкарвайки своя 10-и гол през кампанията за Уест Хям.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Иран заплаши, че ще затвори Средиземно море заради войната в Газа
Иран заплаши, че ще затвори Средиземно море заради войната в Газа
Закъснение на съдийската бригада ще забави началото на мача Берое - Шумен в НБЛ
Закъснение на съдийската бригада ще забави началото на мача Берое - Шумен в НБЛ