НОВИНИ

Украса с кауза: Деси и нейното спасение в радостта от подаръците

bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 28.12.2021
Чете се за: 02:50 мин.
У нас
Слушай новината

С празничната украса в нашите студиа тази година ви показваме таланта на много жени, които са част от Фейсбук групата "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Една от тях е Десислава от Кърджали, която изработва красивите предмети заедно със своите дъщери.

Ако сред подаръците ви за Коледа има чудни гипсови фигурки, ароматни сапунчета с портокалови кори и канела, много вероятно е те да са изработени от Десислава Кардашлъкова от Кърджали. Тя твори в малко ателие с помощта на децата си и приятели.

Всеки един продукт, всяко нещо, което направим, то идва от сърцето ни, ние влагаме много повече чувства, казва Десислава.

В студиата на БНТ - уникална украса, изработена от майки на деца с увреждания

Въпреки битката с онкологично заболяване Деси намира вдъхновение и сила във Фейсбук групата, където стотици хиляди хора могат да видят красивите й творения. Преди болестта тя се занимавала с аниматорство, организирала рождени дни.

Тук в Кърджали много държат да правят подаръци на гостите, които идват. И от там фактически се роди идеята за гипсовите фигури и подаръчетата за рождени дни.

Макаронените елхи на Станимира блестят в студиата на БНТ

Наложило се да прекъсне за 2 години работата си с подаръците, но сега продължава с нова енергия, защото вижда, че може да носи радост.

Това нещо ми дава успокоението, че мога, въпреки че вече както е казано, че съм с увреждане, мога да бъда нужна в обществото, мога да помагам, мога да нося радост, най-важното, което е, когато го видя в лицата, на тези, за които го правя това нещо, радостта им, която я виждам. Избягвам от самото ежедневие, избягвам от мислите за болестта си и това до някъде ме спаси.

Дъщерите ѝ Виктория и Никол обичат да помагат в изработването на украсата.

Тази Коледа Деси заедно със семейството си е в родния Калофер, тъй като обичат неговите традиции. На хората, до които ще стигнат творбите ѝ, тя пожелава най-вече здраве, защото всичко останало се постига.

Здраве, благоденствие и дано въпреки ситуацията, в която сме, да бъдем по-добри.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висшият съд в Белгия отмени мерките на правителството срещу COVID-19
Висшият съд в Белгия отмени мерките на правителството срещу COVID-19
Утре по БНТ1: "Захарен памук. Успехът на идеите"
Утре по БНТ1: "Захарен памук. Успехът на идеите"