НОВИНИ

Улица в Благоевград остана без изход след ремонт

bnt avatar logo
от БНТ
17:32, 17.09.2020
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Улица в Благоевград е без изход. Дълго чаканият ремонт на улица "Възрожденска" е към своя край, но резултатът е неочакван.

След повече от 10 години чакане улица "Възрожденска" в Благоевград вече е с нов облик. Самата улица започва при разклонението с улица "Ветрен" и ...след 142 метра улица "Възрожденска" свършва в нищото.

Спорната улица в четвърти микрорайон е изцяло ремонтирана, но за жалост на жителите в квартала, на пътя на "Възрожденска" застава частен имот.

"Улицата не завършва в частен имот, но граничи с частен имот. По проект улицата е с това, което виждате, този тупик, кръгово и изпълняваме това, което е по проект", обясни директорът на дирекция "Планиране и инвестиционна дейност, строителство и екология" в община Благоевград - инж. Венелин Трошанов.

От месеци се водят преговори със собствениците на частния имот за изход от ситуацията.

"Ако се реши да се направи излаз към улица "Дойран", тогава ще има
такива преговори, те всъщност се водят такива преговори, за да се случи
тази връзка, но това е една процедура", допълни инж. Трошанов.

Благоустрояването на улица "Възрожденска", която се намира в близост до Югозападния университет, включва изграждане на подпорни стени, полагане на ВиК-мрежа, пътна настилка, улично осветление и изграждане на подпорна стена.

През 2018 г. в началото на улица "Възрожденска" бе изградена подпорна стена, оказва се обаче две години по-късно подпорната стена 50% от нея е в частния имот.

Преди три години жителите на благоевградския квартал "Освобождение" изразиха негодуванието си от липсата на асфалтирана улица, осветление и детска площадка. Днес с направените подобрения за стотици хиляди левове те отново изразиха недоволство.

Инвестициите за благоустрояването на улица "Възрожденска" до сега възлизат на над половин милион лева. Въпреки това улицата е без изход.

Автор: Слави Илиев

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От началото на учебната година: 9 учители и 2-ма ученици с коронавирус
От началото на учебната година: 9 учители и 2-ма ученици с коронавирус
Разиграха на лотария самолета на мексиканския президент
Разиграха на лотария самолета на мексиканския президент