НОВИНИ

"Нощ на ангелите" в Пловдив набира средства за млад баща в беда

bnt avatar logo
от БНТ
16:47, 17.09.2020
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Тази вечер Капана обявява "Нощ на ангелите". Капанът е емблематичен квартал на Пловдив с неподражаема атмосфера - заведения, творчески работилници, изобщо - място с притегателна сила. И довечера над 200 заведения ще отделят от оборотите си в полза на кампания за набиране на средства за човек в беда.

Всички познават Капана като арт и творческия квартал на Пловдив. Тази вечер обаче това е мястото на доброто, защото за първи път тук стартира благотворителната инициатива "Нощ на ангелите".

Да правиш добро, докато се забавляваш - това ще се случва в нощта на ангелите в Капана тази вечер. Общата цел - подкрепа за млад баща да се пребори за живота си.

"Доброта, човечност, любов, вяра и надежда, че заедно ще сътворим едно чудо", заяви Гергана Налджиева, организатор.

"Много хора, които сами ни потърсиха, не сме очаквали, включиха се на драго сърце. И просто доброто е навсякъде", заяви Зорница Танева, организатор.

Каузата успя да обедини бизнеса в квартала. В много от заведенията, които ще подпомогнат с част от оборотите си нощта на ангелите, всички места са резервирани.

Райчо Марков, собственик на заведение: От моя опит за първи път виждам нещо подобно - толкова хора да се обединят, с такава енергия и бизнесът да се обедини.

Благотворителният базар предлага ръчно изработени сувенири. А на различни локации в града, професионални фотографи ще правят снимки срещу символични суми.

Сред атракции на нощта е и музикалното бинго на ул. "Абаджийска".

Стефан Лозанов, водещ на музикалното бинго: Човек слуша песента, гледа си листа, и ако тази песен, която той чува в момента, е вътре в неговия бинго лист, бинго талон, той веднага я зачертава... Първият, който успее да направи линия, получава някоя от нашите награди.

Всички тук са убедени, че нощта на ангелите няма да е само една и доброто ще продължи да бъде подкрепяно и насърчавано.

Репортер: Николай Райшинов

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фестивал в подкрепа на хората с увреждания
Фестивал в подкрепа на хората с увреждания
Каракачанов: Следим ситуацията в Егейско море изкъсо
Каракачанов: Следим ситуацията в Егейско море изкъсо