НОВИНИ

Улично изкуство на закрито в театъра в Хасково

bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 12.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Улично изкуство на закрито. Актьорите в храма на Мелпомена в Хасково вече се радват на шарен свят зад вратата на служебния вход. Картините са дело на млада художничка, а театърът е единствената сграда, не само в Хасково, приютила улично изкуство на закрито.

Само за два месеца Таня Борисова успява да превърне белите стени в коридора на хасковския театър в произведение на съвременното изкуство. Идеята се заражда след ремонт и гостуваща изложба на млади таланти.

"Имам 3-4 бели стени, което е едно голямо платно. И ако това момиче иска да рисува и да твори, аз й давам тази възможност. Ние ще помогнем с материали, с всичко, тя единствено ако има възможност, нека да заповяда и да твори", заяви директорът на театър "Иван Димов" Стелиян Николов.

И Таня започва, защото обича да й е шарено. Днес известни артисти, гостуващи в театъра, виждат произведенията й, а тя е увековечила изкуството си.

"Много съм щастлива от този факт, защото това ще стои тука много време предполагам и доста хора ще го виждат", разказа художничката.

Хасковският театър не за пръв път подава ръка на таланти да се изявят.

"Това я прави уникална и винаги е рисувала в този уникален стил, дори от малка тя рисуваше така. Рисунките й изглеждаха много, много зрели за възрастта й", каза ръководителят на арт школа "Колорит" Веселина Делчева.

Младата художника получи "Златен билет", който й дава възможност да посещава всички постановки.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четвърти и пети класове от 16 училища в Бургас минават на онлайн обучение
Четвърти и пети класове от 16 училища в Бургас минават на онлайн обучение
Незаконна сеч на Витоша
Незаконна сеч на Витоша