НОВИНИ

УМБАЛ "Лозенец" удължава кампанията за кардиологични прегледи през септември

болница лозенец удължава кампанията профилактични кардиологични прегледи септември
bnt avatar logo
от БНТ
15:15, 21.08.2024
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

В отговор на огромния пациентски интерес, УМБАЛ "Лозенец" удължава инициативата за подобряване контрола на сърдечносъдовите заболявания и обявява безплатни кардиологични прегледи през септември, съобщиха от лечебното заведение.

Профилактични прегледи ще се проведат на 13 и 14 септември, след предварително записване на тел. 02/96 07 682.

Скрининговата програма е напълно безплатна и достъпна за всички. Прегледът включва измерване на артериално налягане, определяне на сърдечносъдовия риск, ЕКГ, корекция и оптимизация на антиисхемичната и/или антихипертензивната терапия. При необходимост и след провеждане на лабораторни тестове, пациентите ще бъдат хоспитализирани за допълнително провеждане на ехокардиография, СКАГ, холтер ЕКГ, стрес ехокардиография, 3D ехокардиография, сърдечен магнитен резонанс.

Утвърдени специалисти от клиниката по кардиология ще консултират за това как да се избегнат сърдечносъдовите заболявания и при какви индикации следва да бъде потърсена навременна лекарска помощ.

"Високото кръвно налягане е рисков фактор за сърдечносъдови заболявания, като инфаркт и инсулт. Безброй хора дори не знаят, че страдат от хипертония и значителен брой остават нелекувани или недостатъчно лекувани. Други отлагат лечението си, което води до странични ефекти и усложнения. В последните години заболяването засяга все повече млади хора" – коментират от Клиниката по кардиология.

Безплатните кардиологични прегледни ще се извършват между 08:00 ч. и 17:00 ч., след предварително записване на тел. 02/96 07 682.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трима души са застреляни в училище в Северозападна Босна
Трима души са застреляни в училище в Северозападна Босна