НОВИНИ

Унгария без две от звездите си за мача в София

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:16, 29.09.2020
Чете се за: 01:17 мин.
Футбол
унгария без две звездите мача софия

Капитанът Балш Джуджак, както и друг от лидерите на тима Ласло Клайнхайслер не попаднаха в разширения състав за решителния плейоф срещу "лъвовете" на 8 октомври в София.

Звездата на Унгария и капитан на "маджарите" Балаш Джуджак изненадващо не бе повикан от селекционера Марко Роси за решителния бараж за класиране на Евро 2020 срещу България.

През последните четири сезона 33-годишният футболист играеше в ОАЕ, а преди това направи име в ПСВ Айндховен, Динамо (Москва) и Бурсаспор.

В разширения състав от 26 футболисти не попадна и друг ключов футболист на унгарците, халфът на хърватския Осиек Ласло Клайнхайслер.

Безспорно изненадата в избраниците на Марко Роси е Норберт Кьонвеш от Залаегерсег, който може да дебютира за националния си отбор на 31 години.

Сред повиканите все пак е звездата на Ред Бул Залцбург Доминик Шобошлай.

„Исках да повикам Клайнхайслер, но не можах, тъй като има лични проблеми. Ако той иска, може да ви отговори какви са тези причини.Би било добре е да обещая, че ще победим България в баража и след това Сърбия и Русия в Лигата на нациите, но не мога да заявя такова нещо. Искам да видя бойци. Ако играем футбол, както ние можем, ще напуснем терена с вдигната глава, дори резултатът да не е благоприятен за нас. Може да не играем красиво като Марко ван Бастен, може да не сме млади, но искам всеки да даде най-доброто от себе си“, заяви 56-годишният италианец.

Ето ги и неговите избраници за мача с България:

Вратари:
Петер Гулачи (РБ Лайпциг), Денеш Дибуш (Ференцварош), Адам Ковачик (МОЛ Фехервар)

Защитници:
Адам Ланг (Омония Никозия), Атила Фиола (МОЛ Фехервар), Барнабаш Беше (Льовен), Вили Орбан (РБ Лайпциг), Силвестер Хандя (МОЛ Фехервар), Атила Салай (Аполон Лимасол), Ендре Ботка (Ференцварош), Акош Кечкеш (Лугано)

Полузащитници:
Адам Над (Бристъл Сити), Жолт Калмар (Дунайска Стреда), Доминик Шобошлай (Ред Бул Залцбург), Давид Шигер (Ференцварош), Даниел Газдаг (Хондед), Андраш Шефер (Дунайска Стреда), Томаш Чери (Мезьоковешд), Адриан Шьоке (Хераклес)

Нападатели:
Адам Салай (Майнц), Неманя Николич (МОЛ Фехервар), Роланд Шалай (Фрайбург), Филип Холендер (Лугано), Кевин Варга (Касъмпаша), Норерт Кьонвеш (Залаегерсег), Бенямин Бабати (Залаегерсег).

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Този уикенд: Как се случва миграцията - вижте отблизо магията в света на птиците
Този уикенд: Как се случва миграцията - вижте отблизо магията в света на птиците
Радев коментира освобождаването на бившия началник на кабинета си и отношенията си с лидера на БСП
Радев коментира освобождаването на бившия началник на кабинета си и отношенията си с лидера на БСП