НОВИНИ

Увеличават леглата за COVID-19 в две от болниците в Пловдив

увеличават леглата covid две болниците пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 15.10.2020
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

С решение на Медицинския щаб в две от болниците в Пловдив се увеличават леглата за COVID-19. В момента 14 здравни заведения - 12 в Пловдив и 2 в областта, са с открити COVID отделения, но притеснението остава за положителните проби сред медицинския персонал, съобщават от областната управа.

Към 15 октомври на територията на Пловдивска област има 95 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрираните в Националната информационна система са общо 2337. Под карантина са 796 лица, а на домашно лечение са 495.

"За последното денонощие са хоспитализирани 18 души, като от тях само един е в по-тежко състояние. Общият брой на лицата, които се лекуват в болница са 185, като от тях с потвърдена диагноза на COVID-19 са 161. На интензивно лечение са двама. Оздравелите за последните 24 часа са 142", съобщи областният управител и председател на областния щаб Дани Каназирева.

COVID-кризата у нас: Задълбочава се проблемът с липсата на лекари

Към днешна дата, свободните легла за лечение на коронавирус са 84, а тези за интензивно са 27.

По данни на РЗИ новодиагностицираните медицински лица през изтеклото денонощие са три - една медицинска сестра, един санитар от УМБАЛ "Св. Георги" и един дентален лекар.

В понеделник се свиква Областният кризисен щаб с всички институции. Ще се засили контролът и спазването на въведените мерки към настоящия момент. Има готовност и за въвеждането на нови, но допълнително ще се вземат такива решения, съобщиха от Областния щаб.

2-годишно дете в Пловдив е с коронавирус

Сред новозаразените най-много са в Пловдив - 63, в община Асеновград - 11, в община Раковски - 6, в община Марица - 4, в община Садово - 3, в община Перушица - 2 и в общините Родопи, Карлово, Куклен, Брезово, Съединение, Хисаря - по един случай.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Генералният секретар на ЕНП пред Борисов: Уважаваме протестиращите, но решенията ще бъдат взети на изборите през март
Генералният секретар на ЕНП пред Борисов: Уважаваме протестиращите, но решенията ще бъдат взети на изборите през март
Голямо огнище на COVID-19 във фирма за онлайн игри във Варна
Голямо огнище на COVID-19 във фирма за онлайн игри във Варна