Уволниха Асен Балтов от "Пирогов"

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
14:19, 13.09.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е уволнен и от клиниката по ортопедия и травматология. За това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Балтов написа:

"Уволнен! След 21 години работа в "Пирогов!"

Балтов съобщи за "По света и у нас", че днес е бил първият му работен ден след прекъсване заради здравословни проблеми. След като направил две операции бил повикан от директора на болницата проф. Иван Поромански, който му обяснил, че "не иска и не може да работи с него".

Проф. Балтов: За мен беше чест през тези 4 години да ръководя "Пирогов"

От "Пирогов" потвърдиха, че Балтов е уволнен дисциплинарно.

"Подробните мотиви за прекратяване на трудовото му правоотношение са изложени в заповедта, с която проф. Балтов бе запознат лично в присъствието на изпълнителния директор на болницата. Същата служителят отказа да приеме", се казва в официалното съобщение на спешната болница.

А от здравното министерство уточняват:

"Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала. Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси".

На 14 юли тази година служебният здравен министър Стойчо Кацаров освободи Балтов и от поста директор на "Пирогов". Това стана след проверка на НЗОК, която констатира сериозни нарушения.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Лекари спасиха живота на майка с три деца от Бургас
Лекари спасиха живота на майка с три деца от Бургас
Затвориха пътя Асеновград - Смолян заради катастрофа
Затвориха пътя Асеновград - Смолян заради катастрофа