НОВИНИ

Уволниха Асен Балтов от "Пирогов"

Альоша Шаламанов
от Альоша Шаламанов
14:19, 13.09.2021
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е уволнен и от клиниката по ортопедия и травматология. За това съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Балтов написа:

"Уволнен! След 21 години работа в "Пирогов!"

Балтов съобщи за "По света и у нас", че днес е бил първият му работен ден след прекъсване заради здравословни проблеми. След като направил две операции бил повикан от директора на болницата проф. Иван Поромански, който му обяснил, че "не иска и не може да работи с него".

Проф. Балтов: За мен беше чест през тези 4 години да ръководя "Пирогов"

От "Пирогов" потвърдиха, че Балтов е уволнен дисциплинарно.

"Подробните мотиви за прекратяване на трудовото му правоотношение са изложени в заповедта, с която проф. Балтов бе запознат лично в присъствието на изпълнителния директор на болницата. Същата служителят отказа да приеме", се казва в официалното съобщение на спешната болница.

А от здравното министерство уточняват:

"Трудово-правните отношения в лечебните заведения са предмет на договор между директора на болницата и персонала. Министерството на здравеопазването няма никакво отношение по тези въпроси".

На 14 юли тази година служебният здравен министър Стойчо Кацаров освободи Балтов и от поста директор на "Пирогов". Това стана след проверка на НЗОК, която констатира сериозни нарушения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекари спасиха живота на майка с три деца от Бургас
Лекари спасиха живота на майка с три деца от Бургас
Затвориха пътя Асеновград - Смолян заради катастрофа
Затвориха пътя Асеновград - Смолян заради катастрофа