НОВИНИ

Разбиха голяма нарколаборатория в Кремиковци

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
12:47, 13.09.2021 (обновена)
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

Голяма наркооранжерия с хиляди стръкове марихуана разби полицията в столичния квартал "Кремиковци". По неофициална информация стойността на растенията и техниката за отглеждането им надхвърля един милион лева. Задържани са двама мъже, според наши източници - баща и син.

До наркооранжерията полицаите стигнали при изпълнение на рутинните си задачи. Около 4.00 часа тази сутрин, в района на Челопеч, полицейски патрул се разминал със съмнителна кола. При вида на сините светлини, шофьорът изгасил фаровете, настъпил газта и избягал в посока на бившия комбинат "Кремиковци".

Незабавно към мястото са насочени и други полицейски екипи, които обходили района. Стигнали до халета, преградени с метална ограда. На портала заварили мъж.

"Лицето е било видимо притеснено и колегите са усетили специфичната миризма на марихуана. От един от фургоните отпред в същото време излиза друго лице, което като вижда служителите започва да бяга към вътрешността на халетата, където е задържан", разказва един от полицаите.

Мъжете сами разказали, че в халетата има марихуана.

По неофициална информация вътре в халетата полицаите са открили над 2500 растения и модерна техника. Изяснява се каква точно е била ролята на задържаните в престъплението - дали са собственици или работници.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦСКА без двама основни футболисти срещу Рома
ЦСКА без двама основни футболисти срещу Рома
Полицейското насилие: Комисията в НС ще препоръча отстраняване на шефа на НСО
Полицейското насилие: Комисията в НС ще препоръча отстраняване на шефа на НСО