НОВИНИ

В Алпите очакват слаб зимен сезон

Милен Атанасов
от Милен Атанасов
19:32, 20.11.2020
Чете се за: 00:48 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Курортите във френските Алпи се готвят за зимен сезон под заплахата от коронавирус. Собствениците на хотели и съоръжения се стремят да гарантират повече сигурност на туристите, да ограничат загубите в сектора и да осигурят работа на сезонните служители.

Ще има ли кой да използва кабинковите лифтове тази зима? Ски курортите във Френските Алпи са изправени пред много неизвестни преди старта на новия сезон, планиран за 5 декември.

Паскал де Тиерсан, председател на сдружение "Трите долини": В Куршевел чуждестранните посетители стигат до 70 на сто и тази година ще понесем сериозен удар, тъй като се очакват малко чужди туристи.

Жителите на Куршевел са 2400 през лятото. През зимата броят на хората в луксозния алпийски курорт достига 38 000. Подобен наплив тази година не се очаква. Вместо това курортът залага на социална дистанция при ползване на съоръженията и на лаборатория за бърза диагностика при съмнения за зараза с капацитет до 500 изследвания дневно. Хотелиерите са готови за компромиси при множеството отменени резервации.

Орор Шарвен, собственичка на хотел: Различното тази година е, че не изискваме потвърждаване на резервациите и депозит за стаите. Имаме затруднение с доставките на храна. Нямаме ресторант и трябва да се свържем със заведения, които предлагат румсървис, за да отговорим на нуждите на клиентите.

Собствениците на магазини и ски гардероби ще работят с намален капацитет. Все пак те са решили да наемат сезонните служители, повечето от които не могат да разчитат на други доходи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Варненски болници отказват да приемат бременна с коронавирус
Варненски болници отказват да приемат бременна с коронавирус
На коледен базар по време на пандемия: с маска, без консумация
На коледен базар по време на пандемия: с маска, без консумация