НОВИНИ

В Белград: Без полицейски час за уикенда, но със строги мерки и ограничения

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
20:38, 09.07.2020
Чете се за: 00:46 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

В Белград няма да бъде въвеждан полицейски час през почивните дни. След втора нощ на протести кризисният щаб се отказа да въвежда мярката. В сръбската столица обаче ще действат строги ограничения. Сърбия остава във фокуса на международното внимание в очакване на започващите утре разговори между Белград и Прищина.

В Белград вече са забранени масовите прояви. Не се разрешава на повече от 10 души да се събират на открито и в затворени пространства. Променя се работното време на заведенията. Те трябва да са затворени от 21 часа до 6 сутринта.

Анна Бърнабич, премиер на Сърбия: В Белград вече не могат да бъдат приемани хора за болнично лечение. Определено ще е проблем за хората, които са се заразили по време на последните протести.

С викове "Вучич, оставка!" хиляди протестираха през изминалата нощ в Белград, Ниш и Нови Сад срещу полицейския час, който трябваше да бъде наложен от утре.

Александър Вучич, президент на Сърбия: Политическият митинг беше добре организиран. Както по-късно установихме, имало е участие не само на престъпни, но и на международни фактори. Международни служби.

Сръбският президент отпътува за Париж за предварителна среща с Еманюел Макрон, който е от посредниците в диалога между Белград и Прищина.

Сближаването между Сърбия и Косово ще започне виртуално - с онлайн разговор между лидерите на Сърбия, Косово, Франция и Германия и еврокомисаря за външна политика. В неделя сръбският президент и косовският премиер ще се срещнат в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСО решава за охраната на Доган и Пеевски в понеделник?
НСО решава за охраната на Доган и Пеевски в понеделник?
Пакетът "Мобилност" окончателно влиза в сила, България подготвя дело пред Съда на ЕС (Обзор)
Пакетът "Мобилност" окончателно влиза в сила, България подготвя дело пред Съда на ЕС (Обзор)